Sök lägenhet

John Mattson har ca 1600 hyreslägenheter och förmedlingen av dessa görs av Bostadsförmedlingen i Stockholm. För att ha möjlighet att söka bostad hos John Mattson behöver du registrera dig i Bostadsförmedlingens kö.


Bostadsförmedlingen förmedlar våra lägenheter

Sedan 2014 är det Bostadsförmedlingen i Stockholm som sköter John Mattsons lägenhetsförmedling. Den allra största delen lägenheter har du alltså chans att få om du står i Bostadsförmedlingens kö.

Om du redan har en lägenhet hos John Mattson

För att du som bor hos oss ska ha en chans att byta inom beståndet, lägger vi då och då ut lägenheter internt, på Mina sidor. Dessa kan endast du som redan bor i en John Mattson-lägenhet söka.

John Mattsons egen kö har upphört

John Mattson har inte längre en egen kö. Den togs bort 2014, men fram till den 31 december 2017 kan du tillgodoräkna dig din kötid om du har stått i John Mattsons kö före 2014.

För att kunna anmäla intresse för dessa lägenheter behöver du ha kompletterat och godkänt dina personuppgifter samt vara registrerad i Bostadsförmedlingens kö. Då gäller din kötid från John Mattson. För resterande andel av John Mattsons lägenheter, samt alla andra lägenheter som förmedlas av Bostadsförmedlingen, gäller den kötid du har hos Bostadsförmedlingen.

Tänk på att din kötid från John Mattsons egen kö upphör den 31 december 2017.

Förmedling av fordonsplatser och förråd

Lediga fordonsplatser och förråd hittar du på Mina sidor. Du kan registrera dig som ny sökande även fast du inte bor hos John Mattson.

Flygbild över Fyrtornet 5 i Larsberg

Krav för att bo hos oss

Alla är välkomna att bo hos oss. Men för att bli godkänd och få ett hyreskontrakt hos John Mattson måste du uppfylla nedanstående krav.

  • Du ska ha fyllt 18 år och får inte ha någon annan permanent bostad
  • Din totala årsinkomst brutto ska uppgå till lägst tre gånger årshyran. Som inkomst räknas inkomst av tjänst, egen näringsverksamhet, frilansuppdrag, pension, inkomst av kapital, sjukpenning, studiemedel, a-kassa eller liknande. Försörjningsstöd (tidigare socialbidrag) räknas inte som inkomst. Om din inkomst inte når upp till efterfrågad kravnivå kan deposition eller borgen godtas
  • Betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden får inte förekomma
  • John Mattson kan komma att inhämta boendereferenser. Det får inte förekomma anmärkningar vad gäller skötsamhet, störningar eller hyresinbetalningar
  • Du, eller ett ombud, bör se lägenheten innan kontrakt skrivs
  • Förmedling av de lägenheter som förmedlas via Bostadsförmedlingen sker strikt via kötid. Inget företräde sker för boende i andrahandskontrakt eller korttidskontrakt

Vi förbehåller oss rätten till individuella bedömningar.