Parkhusen

Vi bygger 80 hyresrätter med inflytt till sommaren 2018

Bo i Larsberg

80 välplanerade lägenheter mitt i gröna Larsberg, vid vattnet och utsikten och endast 20 minuter till stan.

Parkhusen i ljust tegel från norr
Parkhusen Larsberg 2017
Flygbild över Parkhusen
Parkhusen i ljust tegel från syd
 • Planering

  Planarbetet för Parkhusen pågick under 2014-2017.

 • Byggstart

  Första murstenen lades av vd Siv Malmgren och kommunstyrelsens ordf i februari 2017.

 • Byggprocess

  Parkhusen byggs upp och kommer få adresserna Agavägen 36 och 38.

 • Intresseanmälan

  Bostadsförmedlingen börjar ta emot intresseanmälningar i januari 2018.

 • Visning

  Välkommen till visningslägenheten. Preliminärt blir detta i januari.

 • Kontraktskrivning

  Alla blivande hyresgäster bjuds in för att träffa sina grannar och skriva kontrakt.

 • Inflytt

  I juli 2018 beräknar vi att nya grannar kan börja flytta in i Parkhusen.

Bevaka Parkhusen på Bostadsförmedlingen

Bevaka projektet

Två nya bostadshus i Larsbergs centrum

Mitt i gröna Larsberg, mellan Larsbergsparken och centrum, bygger John Mattson 80 hyreslägenheter med 1-4 rum och kök. Varje byggnad består av en högre del på sju våningar och en lägre med fem våningar. Konceptet hus i park ger bostäderna god tillgång till dagsljus, frisk luft och rekreationsyta med lekplats, utegym och sittmöbler i parken direkt utanför porten.

Alla lägenheter har balkong eller uteplats och säkerhetsdörr. Plats för tvättmaskin och torktumlare ingår i alla lägenheter på 50 kvm och större. Parkett och klinker är de genomgående golvmaterialen. Entréerna har digitala kommunikationstavlor med information om huset, presentation av bovärd, SL-tidtabell och möjlighet att boka tvättstuga. Portarna öppnas med digitala nycklar. Konstverk finns i de flesta av John Mattsons fastigheter och Parkhusen få unik glaskonst, speciellt utformad för husens entréer av konstnären Simon Klenell.

Hiss, tvättstuga, barnvagnsrum och tillgång till cykelrum och garage. Sophanteringen sköts i underjordsbehållare. Källsortering finns i anslutning till huset. Flera lägenheter har praktiska förråd i lägenheten. Extraförråd kommer även att kunna hyras i grannfastigheten.

Fakta om Parkhusen

Kvarter: Parkhusen
Adress: Agavägen 36 och 38
Stadsdel: Larsberg
Kommun: Lidingö
Antal bostäder: 80
Antal rum: 1– 4 rok
Hyra: Ännu ej satt
Yta: 22 – 86 kvm
Hyresvärd: John Mattson Fastighets AB
Förmedling: Stockholms bostadsförmedling

Om området – Larsbergs centrum

Larsberg byggdes av byggmästare John Mattson på 1960-talet och är ett välhållet och tryggt område. I centrum finns service och handel, t ex stor livsmedelsbutik (ICA), bank, apotek, blomsterhandel, café, restaurang, gym (Nordic Wellness) och flera andra butiker. Larsbergsparken utvecklas under 2017 och erbjuder lekplatser, utegym, fotbollsplan, vattenlek, grillplatser och lugna sittplatser. Området har vattennära promenadvägar genom lundar och ekbackar och utsikt över hela Stockholm. Larsberg har flera skolor, förskolor och även universitet, hantverks- och designutbildningen Carl Malmsten Furniture Studies.

Flygbild över Parkhusen
Parkhusen i ljust tegel från norr

Bra kommunikationer

Parkhusen ligger ett par minuters promenad från Lidingöbanans station Larsberg och det tar 15 minuter till Ropsten där tunnelbanans röda linje ansluter. Från Larsberg till T-centralen tar det endast 25 minuter. Flera busslinjer till Lidingö centrum och andra delar av ön trafikerar området. Pendlingsbåt går från Dalénums brygga till Nacka, Saltsjö kvarn, Djurgården och Nybroviken. Cykelavståndet till T-Centralen är 30 minuter.

Intresseanmälan och förmedling

Lägenheterna presenteras på Bostadsförmedlingens sida med nyproduktioner. Intresseanmälan görs till Bostadsförmedlingen, via den sidan, men det går inte att ställa sig i kö till lägenheterna än. Hyresrätterna kommer senare även förmedlas via Bostadsförmedlingen. En mindre del kommer att förmedlas genom vår interna kö.

Parkhusen interiör John Mattson Larsberg