Renovering i Käppala

John Mattsons fastigheter med 481 lägenheter på Merkuriusvägen och Jupitervägen i Käppala uppgraderas de närmaste åren.  På den här sidan kan du läsa mer om hur arbetet går till och se aktuella aviseringar som berör just din lägenhet.

Aktuella händelser i Käppala

Tips: Registrera din e-postadress så får du snabbt information direkt i din inkorg. Klicka på Se alla händelser och gå längst ner på sidan för att fylla i din e-postadress.

Se alla händelser

 

Preliminär tidplan för projekt på Merkuriusvägen

Listan fylls löpande på med nya och pågående projekt i takt med att vi gör nödvändiga förberedelser så som bygglovsansökningar och upphandling av entreprenörer. Listan uppdaterades: 1 september 2020

 

Trapphus/portnr

Projekt

Preliminärt färdigt

1-7 (udda nummer) Basuppgradering höst 2020
1-9 (udda nummer) Vi bygger vindslägenheter vinter 2020/2021
11-17 (udda nummer) Uppgradering trapphus höst 2020
11-17 (udda nummer) Vi bygger vinds- och marklägenheter höst 2020

Preliminär tidplan för projekt på Jupitervägen

Listan fylls löpande på med nya projekt i takt med att vi gör nödvändiga förberedelser så som som bygglovsansökningar och upphandling av entreprenörer. Listan uppdaterades: 1 september 2020

 

Trapphus/portnr

Projekt

Preliminärt färdigt

44 och 46 Basuppgradering Hösten 2020
48-56 (jämna nummer) Basuppgradering Vintern 2020
48-56 (jämna nummer) Rördragning i garage och källare Vintern 2020
Övriga hus Basuppgradering Start januari 2021
Övriga hus Utvändig renovering av pelare till entréer Hösten 2020
Hela området Markarbeten Hösten 2020

Vill du byta lägenhet?

 

I samband med att vi Bas- och Totaluppgraderar lägenheter i Käppala har du som redan bor i området vissa möjligheter att byta lägenhet. Vill du kanske ha en annan utsikt, färre trappor – eller bara slippa bo mitt i en stamrenovering?
Passa på att skicka in dina önskemål till oss genom formuläret här nedanför så kontaktar vi dig om en lämplig matchning dyker upp!

Här kan du se hur en av våra Totaluppgraderade lägenheter ser ut.

 

  • Välj vilken eller vilka faktorer som är avgörande för hur du vill bo. Du kan ange ett eget alternativ längre ner.
  • Välj hur stor lägenhet du vill bo i.
  • Ange din gatuadress.

Aktuellt för alla boende i Käppala

Information inför stambytet

Om din lägenhet har kvar sitt originalbadrum så kommer den att basuppgraderas med ett stambyte. Arbetet tar cirka åtta veckor. Innan arbetet börjar behöver du tömma badrummet och flytta undan föremål på vissa ytor i lägenhetens samtliga rum. Här finns mer information om vad basuppgraderingen innebär, hur det är att bo i lägenheten under ett stambyte och en checklista över vad du behöver förbereda.

Information (pdf)

Störningar i området

Sommaren 2019 drog uppgraderingarna av Käppala igång på riktigt med omfattande markarbete. Arbetet kommer att fortsätta i varierande intensitet under flera år framåt. Markarbetena medför störningar i hela området i form av buller och oljud samt viss dammspridning under arbetstid. Generellt sett passerar byggtrafik på både Jupitervägen och Merkuriusvägen under arbetena och tillgängligheten i området kan tidvis vara begränsad. Vi ber dig att respektera eventuella avspärrningar.

Tömning av vissa förråd och garage

Vi behöver etappvis tömma förråd och garageplatser inför och under vissa arbeten. Om du berörs så meddelar vi dig i förväg. Därför är det viktigt att du märkt upp ditt förråd med ditt lägenhetsnummer.

Vi försöker i möjligaste mån att erbjuda en tillfällig parkering om vi behöver evakuera din befintliga plats. Du som berörs får hem information i förväg.

Så här renoverar John Mattson

Vi uppgraderar våra gamla hus i två steg. Det första steget är Basuppgradering som bland annat innebär att huset du bor i får nya stammar. I ett andra steg gör vi en Totaluppgradering. Det betyder att alla ytskikt i lägenheten byts ut och att en rad moderniseringar av inredning och installationer görs. Här kan du läsa mer om vad som ingår i de olika uppgraderingarna.

Så här renoverar vi


Håll dig uppdaterad

Vi har regelbunden kontakt med dig både inför och under renoveringen. Löpande information om renoveringsarbetet publiceras här på vår webbplats. Vid oförutsedda händelser, eller arbeten som rör just din lägenhet informerar vi dig främst via e-post. Därför är det viktigt att vi har aktuella kontaktuppgifter till dig. Du kan enkelt uppdatera din e-postadress och ditt telefonnummer på Mina Sidor.

Mina Sidor

Frågor?

I vårt digitala kundforum hittar du aktuella och vanliga frågor och svar. Vill du skicka in en egen fråga så svarar vi i regel inom ett vardagsdygn.

Kundforum

Kontakt

Behöver du komma i kontakt med oss i samband med renoveringen av din lägenhet?
Kontakta vår kundkoordinator Petronella Armandt.

Är du osäker på vem du ska vända dig till?
Mejla till info@johnmattson.se eller ring oss på 08-613 35 00 så hjälper vi dig.

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Mejla oss!

Hittade du information du sökte?