Härligt på hemmafronten i sommar

Sommaren är inte inställd, bara annorlunda. Här tipsar vi om massor av aktiviteter som äger rum i närheten av dig som bor hos oss.

Boende
Ungdomar spelar basket i Larsbergsparken på Lidingö.
Snart står en ny plan redo för fartfylld spontanidrott i Larsberg. Foto: Anders Tillgren

Sommaren 2020 blir ju inte riktigt som någon i landet hade tänkt sig. Våra årliga trivselaktiviteter för er hyresgäster är framflyttade på obestämd tid, och fenomenet med inställda evenemang ser likadant ut överallt i samhället eftersom vi alla måste hjälpas åt just nu att minska risken för smittspridning.

Men vi på John Mattson vill göra så gott vi kan för att förgylla sommaren för alla boende och besökare i våra områden. Därför kommer här en rad tips på spännande, avkopplande och välgörande aktiviteter för stora och små som stannar hemma i sommar!

För dig som bor på Lidingö

Sport och motion i Larsbergsparken

Under våren fick Larsbergsparken en sprillans ny konstgräsplan. Är du inte fotbollsfrälst så kan du istället besöka utegymmet i parken eller knalla in på den vackra naturstigen som löper längs med vattnet. För parkens minsta besökare finns en stor lekplats med massor av lekutrustning och god tillgänglighet.

Basket på taket

Snart står en ny basketplan redo utanför Larsbergsvägen 20. Det är taket till vårt kontor som görs i ordning till en ny, fräsch plats för spontanspel i samarbete mellan oss, Lidingö stad och Lidingö Basket. Planen är öppen för alla och går bra att använda fram till klockan 21.00 på kvällarna för att inte störa de som bor intill. Planen är preliminärt klar i början av juli. Håll utkik här på vår webbplats eller i ditt trapphus för mer information.

Aktiviteter för ungdomar från årskurs 6 och uppåt

Summer on Lidingö, eller SOL, är Lidingö stads sommarverksamhet för dig som går i årskurs 6 och uppåt. SOL är skapat och bedrivs av Lidingö stads fritidsgårdar. Bland aktiviteterna kan nämnas paddling, grillkvällar, frisbeegolf och karate. Aktiviteterna är kostnadsfria. Mer information och anmälan hittar du här på SOL:s webbplats.

Badplatser Lidingö

Du hittar flera utomhusbad på Lidingö. Varmast vatten hittar du vanligtvis i Kottlabadet. Är luftakrobatik din grej så är det Fågelöudde du ska styra kosan mot. Här finns hopptorn, gungor och klätterställning. Du hittar mer information och veckovisa temperaturuppdateringar på Lidingö stads webbplats.

Odla runt knuten

Vi har placerat ut rejäla, runda odlingskärl som vi hoppas kan bli prunkande små gröna klickar i våra bostadsområden. Platserna fördelas enligt först-till-kvarn-principen men kan bli fler om intresset är stort. Hör av dig till vår utemiljöexpert Jocke om du vill komma igång!

Upptäck Lidingö från cykelsadeln

Organisationen Upplev Lidingö tillhandahåller en eminent cykelkarta och massor av upptäckartips här på sin webbplats.
Har du ingen cykel? Mejla oss och berätta när du planerar att göra en utflykt så får du låna en stadig hoj i upp till en vecka. Bra va?

För dig som bor i Sollentuna

SUP – Stand Up Paddle med Sollentuna kanotklubb

Vid Norrvikens strand har barn mellan 6-15 år under sommarlovet möjlighet att prova på den spännande vattensporten Stand up paddle boarding, SUP, med Sollentuna kanotklubb. SUP utförs stående på en surfbräda med en lång paddel i händerna. Ledare finns på plats för att lära ut. Du måste kunna simma minst 200 meter för att delta. Läs mer på Sollentuna kommuns webbplats.

Svalka dig i Norrviken

Badplatsen Trollholmen ligger längst ner på Rotebergsvägen i Rotsunda. Här finns en trevlig grillplats och en flytbrygga med badstege. Kommunen sköter om badplatsen dagligen under sommaren. Vägbeskrivning hit och mer information hittar du här på Sollentuna kommuns webbplats.

 

Fika tillsammans i telefonen

Kommunens träffpunkter för äldre håller stängt tills vidare, men Sollentuna kommun och AB SOLOM erbjuder istället alternativa aktiviteter där äldre kan träffas via telefon och via nätet i sommar. Genom att ringa in till ett gemensamt telefonnummer som erbjuder gruppsamtal kan upp till fem personer höras för en gemensam fikastund. Flera fikaringar kan pågå samtidigt. Läs mer om fikaringarna och andra smittsäkra sätt för äldre att umgås på, här på Sollentuna kommuns webbplats.

Åk häst & vagn på Edsvik

Under sex lördagar i sommar kan du ta en åktur med häst och vagn i Edsbergsparken. Start på gårdsplanen framför Edsbergs slott. Åkturen är kostnadsfri och passar alla åldrar. Mer information hittar du här på Sollentuna kommun webbplats.

Rabatt på loppisbord

Passa på att rensa ut gamla prylar om du ändå måste hålla dig hemma. På Loppis Poppis i Rotebro kan du lämna in dina saker, så sköter Loppis Poppis försäljningen åt dig. Nu under virustiden får du gratis båshyra i 14 dagar och säljer dina saker mot 40% provision. Läs mer på Loppis Poppis webbplats.

Meröppet på biblioteket i Rotebro

Biblioteken i Sollentuna håller öppet under sommaren med extra generösa låneregler på grund av coronaepidemin. På Arena Rotebro kan du som är över 18 år dessutom komma in på biblioteket på egen hand när det är obemannat. Ansök om Meröppet nästa gång du besöker biblioteket. Alla inomhusevenemang på Sollentunas bibliotek är inställda tills vidare. Istället ordnas massor av aktiviteter utomhus, till exempel skrivarworkshops och samtalsövningar i svenska. Läs mer om sommaren på Sollentunas bibliotek här på deras webbplats.

Filmtips!

Slutligen bjuder vi på en lektion i Stockholms byggnadshistoria till en regnig sommardag. Här på www.johnmattson.se/om-oss/ kan du se hela filmen om hur bolaget John Mattson skapades och vad vi bidragit med till Stockholms bostadsutveckling genom våra fler än fem decennier i branschen.

Vi på John Mattson önskar dig en riktigt skön sommar!

Mer att läsa

Visa mer >
John Mattsons logotyp tillsammans med logotyper för Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook och Instagram

Använder du sociala medier? Det gör vi också! På Facebook och Instagram får du snabb information om evenemang andra händelser i våra områden. Här kan du följa oss. > Läs mer
Grillplats på innegård till fastigheten Tryckregulatorn i Dalenum på Lidingö.

Tips till dig som vill grilla hemma

Soliga sommardagar vill många äta ute i det gröna. Samtidigt är risken för eldsvåda så hög i det torra vädret att länsstyrelsen utfärdat eldningsförbud. Här är några saker som är viktiga att tänka på om du vill grilla utanför din bostad. > Läs mer
Violer i Larsberg

Grön och skön miljö

En attraktiv utemiljö bidrar till både trivsel och välmående för de boende och är ett högprioriterat område för John Mattson. > Läs mer

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Kundtjänst

Hittade du information du sökte?