Här kan du ladda din elbil

Nu kan du enkelt ladda din elbil på tre olika platser i våra bostadsområden. Här kan du ser var vi installerat laddstationer och hur du gör för att använda dem.

Boende
Laddstation utanför John Mattsons huvudkontor på Larsbergsvägen 10. Här kan du ladda din bil efter kontorstid.
Vi har nu gjort det möjligt att ladda ditt eldrivna fordon i våra områden. Det finns 10 laddstationer i Larsberg och Dalénum och vår förhoppning är att kunna utöka med ännu fler stationer om behovet fortsätter att öka. På kartan här nedanför kan du se var stationerna finns.


Så funkar stationerna i Larsberg
I Larsberg finns laddstationerna i parkeringshuset i Larsbergs centrum. Här kan du välja att betala med Swish eller med laddkort. (Läs mer om betalmetoderna nedan.) Tänk på att parkeringstiderna i garaget gäller även för dig med elbil. I parkeringshuset kan du därför inte ladda i mer än tre timmar.

Besöker du vårt kontor på Larsbergsvägen 10 så kan du ladda din bil under ditt besök under kontorstid. Utanför vårt kontor kan du bara betala med laddkort.

ICA Kvantum har egna laddstationer på sin parkeringsplats i Larsbergs centrum. Där kan du ladda bilen medan du handlar på ICA.

Så funkar stationerna i Dalénum
Här är det endast våra hyresgäster som har tillgång till laddstationerna. Du behöver ett laddkort för att använda stationen. Laddkortet blippas mot läsaren på stationen. Därefter kan du ansluta kabeln och börja ladda.

Frågor och support
Det är vår samarbetspartner Eways som sköter driften av laddstationerna. Får du inte laddningen att funka, eller har andra frågor om tjänsten så kan du höra av dig till Eways support på telefon 010-121 94 00 eller söka information på Eways webbplats. Du kan också mejla din fråga till [email protected]

Hand sträcker fram två gröna kort med E-ways logotyp på.

Betala med laddkort eller Swish

 

Betala med laddkort

För dig som vill ladda din bil regelbundet är det smidigt att skaffa ett laddkort. Kortet beställer du kostnadsfritt från Eways. När du registrerat dig får du inloggningsuppgifter till din kundsida hos Eways, där du kan se var och när du har laddat din bil, samt hur mycket du betalt för din laddning. Det tillkommer inga avgifter för att ha ett laddkort. Du betalar endast för den el du använder. Priset är 2 kronor per kWh.

Betala med Swish

Att ladda din bil med Swish kostar 10 kronor, oavsett hur lite eller mycket el du laddar. För att betala din laddning med Swish, scanna QR-koden på den laddstation och det uttag du vill använda, och följ instruktionerna i din telefon.

Ladda på din egen parkeringsplats?

I dagsläget har vi inga uthyrningsbara parkeringsplatser med möjlighet till laddning, men vår ambition är att på sikt kunna erbjuda detta.

Skulle du vara intresserad av laddning på din egna parkeringsplats och vill veta mer, hör gärna av dig till oss så får vi en bättre bild av hur efterfrågan ser ut bland våra boende.

Intresseanmälan elbilsladdning

Jag vill få ett mejl när det finns möjlighet att hyra parkeringsplats med elbilsladdning.

Mer att läsa

Visa mer >
Grönsaker hackas på en skärbräda.

Allt fler på Lidingö sorterar sitt matavfall

Allt fler Lidingöbor sorterar sitt matavfall. Du som bor hos John Mattson kan bidra med matrester som blir till biogas. Här kan du läsa mer om hur det går till. > Läs mer

Boendeparkering införs på vissa gator

I februari påbörjar Lidingö stad ett försök med boendeparkering på vissa gator i Baggeby. Här kan du läsa mer om vad som gäller för dig som bor hos oss. > Läs mer

Efter era synpunkter – det här har vi gjort

I John Mattsons årliga hyresgästenkät har du som hyresgäst chansen att komma med förslag om din lägenheten, renhållning, utemiljö, trygghet och trivsel i ditt område. Här kan du läsa vilka av era förslag som blev till verklighet efter den senaste enkäten. > Läs mer

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.