Såhär återvinner du dina julsopor

Extra mycket att återvinna efter julfirandet? Vi hjälper dig på vägen. Läs vår sorteringsguide för det vanligaste avfallet i jultider.

Boende

Det blir ofta extra mycket sopor att göra sig av med efter julfirandet. Våra miljörum har öppet som vanligt men kan inte tömmas med alltför kort varsel på grund av röda dagar. Vi ber dig därför att platta ihop kartonger och lägga skräp som hamnar på golvet i rätt kärl. Då håller vi rent och snyggt i miljörummen så att tömningen kan göras smidigt sen.

Så här återvinner du på bästa sätt:

 

Julgranen

Vi tar hand om din julgran om du ställer den intill grovsoprummet/miljöhuset. Tänk bara på att sophämtarna måste kunna ta sig fram. Du som bor i Käppala kan lämna din gran utanför återvinningsstationen på Holavedsvägen. Här kan du lämna din gran senast söndagen den 19 januari klockan 06.30.

Paketsnören och tejp

Lägg i de vanliga hushållssoporna. De blir värme och el när de förbränns.

Julklappspapper

Omslagspapper läggs i behållaren för pappersförpackningar, alltså inte i tidningsinsamlingen. Ta bort alla snören från papperet eftersom det stör återvinningen.

Stearinljus

Läggs i de vanliga hushållssoporna.

Elektriska ljus

Alla ljusslingor och trasiga lampor från ljusstakar lämnas som elavfall på återvinningscentral. På Lidingö heter återvinningscentralen Stockby. Öppettider och mer information hittar du här.

Värmeljus och marschaller

De tomma aluminiumkopparna lämnas som metallavfall på återvinningscentral. Du behöver inte diska ur de sista stearinresterna, men du underlättar för återvinningen om du skrapar bort den lilla vekeshållaren i botten av värmeljuskoppen.

Matrester

Du som bor i Larsberg, Dalénum eller Baggeby kan lämna ditt matavfall i underjordsbehållare utanför ditt hus. Matresterna blir till biogas.

Mer att läsa

Visa mer >
John Mattsons logotyp tillsammans med logotyper för Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook och Instagram

Använder du sociala medier? Det gör vi också! På Facebook och Instagram får du snabb information om evenemang andra händelser i våra områden. Här kan du följa oss. > Läs mer

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.