Sommar på Lidingö

Konst, utomhusbio och aktiviteter för alla åldrar. Här har vi samlat tips till dig som bor på, eller besöker Lidingö i sommar.

Boende

Utomhusbio i Larsberg 24-25 augusti

För tredje året i rad anordnar vi John Mattsons utomhusbio i Larsberg i slänten på Larsbergsvägen 10. Räkna med en fullmatad biohelg med inte mindre än sju filmer, varav en visas som frukostfilm på söndagsförmiddagen. På plats kan du köpa vedugnsbakad pizza och klassiska biosnacks. Hela programmet och mer information hittar du på biolarsberg.se.

Läs mer

Konst för alla åldrar på Millesgården

Mellan 19 juni – 22 september pågår utställningen Lena Andersons värld på Millesgården. Utställningen innehåller allt från de första idéskisserna till de detaljrika akvarellmålningar som tryckts i Lena Andersons böcker. Här finns självklart Linnea men också favoriterna som Maja, Mollan, Storm- Stina, Kotten och Kanin. Kom och lyssna på sagan i Storm-Stinas hus, lär dig klockan med farbror Knut, gå på bron med Linnea hos Monet eller titta in till Maja där hon sitter i sitt växthus fyllt av tomater.

På Millesgården finns också permanenta utställningar, en skulpturpark, café och restaurang.

Läs mer

Sommarläger för unga

Lidingö erbjuder många olika läger för barn och ungdomar som vill röra på sig och ha kul under sommarlovet. Här är några av dem. Klicka på namnen för att komma till de olika organisationernas webbplatser.

Simskola på Breviksbadet

Sommaridrottsskolan – testa på friidrott

KFUM Lidingö Baskets sommarläger

Dagseglarläger på Bosön, Lidingö Jolleseglare

Sagateaterns sommarkurser

Golfläger på Ekholmsnäs

Fotograf: Anders Tillgren

Hitta alla smultronställen på Lidingö

Naturkartan är en gratis app som fungerar både för Android och Iphone, en digital guide till Lidingös natur med texter, bilder och kartor som gör det lättare att välja var du vill åka men också få tips när du väl är ute i naturen. Här hittar du information om vad du kan se och uppleva, men också praktisk information som var närmsta bushållsplats eller parkering ligger, hur tillgängligt området är och var det finns grillplatser och toaletter.

Hämta Naturkartan till Iphone

Hämta Naturkartan till Android

Öppna Naturkartan i din webbläsare

Badplatser på Lidingö

Lidingö har fina friluftsbad, mest känt är badet vid Fågelöudde. Sommartid finns även ett utomhusbad i Brevik omgivet av vacker natur. Varje måndag under juni, juli och augusti mäter Lidingö stad temperaturen på badvattnet. Aktuella tempeteraturer, och mer information om badplatserna hittar du här på stadens webbplats.

Läs mer

Och så en glimt framåt mot hösten: Känd krögare till Lidingö centrum

I höst får Lidingö ett tungt restaurangtillskott när den välkände kocken och krögaren Pontus Frihiof öppnar Pocket by Pontus i Lidingö Stadshus.

– Vi kommer från och med september kunna erbjuda Lidingöbor, företag och besökare i området ett nytt alternativ för frukost, lunch, takeaway samt catering, säger Pontus.

Läs mer

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.