Tips från coachen

Basketspelaren och coachen Lovisa Hagberg delar med sig av sina bästa tips till dig som vill förbereda dig inför Larsberg 3x3 Basket Challenge.

– Basket är verkligen världens bästa sport!

Det tycker Lovisa Hagberg, som är både spelare och tränare i Lidingö Basket. Just nu befinner hon sig i slutspurten av sin juristutbildning och varvar hon tillvaron med intensivt examensarbete och coachning av flickor födda 2003 fyra gånger i veckan.
För ”hennes” tjejer blir Larsberg 3×3 Basket Challenge startskottet på årets basketsäsong som drar igång på allvar om ett par veckor.
– Då blir det inomhusmatch varje helg, så 3×3-turneringen är ett perfekt tillfälle att passa på att spela utomhus lite till.

Vad skiljer vanlig basket från 3×3?
– I vanlig basket spelar man 5 mot 5 och det är en del olika regler för de olika linjerna att hålla reda på. Det bästa med 3×3-basket är att man är så få. Positionerna blir mer flytande, och alla på planen måste bidra med något. Det är enklare att göra poäng, och det är offensivt och snabbt. Det gör också att streetbasket är superkul att titta på.

Hur mycket behöver man förbereda sig om man vill komma förbi och testa 3×3 i Larsbergsparken?
– Ingenting alls. Det finns i princip inga regler att läsa på i förväg, och det är ingen konditionsberoende sport. Tjejer och killar kan spela mot varandra på ganska lika villkor. Man ska bara spela schysst. Mitt bästa råd är att dyka upp i tid, ha sköna gympaskor och ha kul. Försök kanske att göra mål också!

Och hur tror du att det kommer att gå för dina tjejer i Larsberg 3×3 Basket Challenge?
– Ingen aning, och det spelar ingen roll. Vi är där för att ha kul. Jag bryr mig själv aldrig om motståndet, utan om vad jag och mitt lag kan erbjuda på planen. Den inställningen hoppas jag har smittat av sig på tjejerna i laget också.

Läs mer om Larsberg 3×3 Basket Challenge på knappen nedan. Här hittar du också information om anmälan.

Larsberg 3×3 Basket Challenge.

Mer att läsa

Visa mer >
27 Aug, 2018

Ny basketturnering i Larsberg den 15 september

Gatusporten 3x3 basketboll har kommit till Larsberg för att stanna. Nu startar vi en årlig turnering i samarbete med Lidingö Basket och Lidingö stad. Larsberg 3x3 Basket Challenge äger rum lördagen den 15 september i Larsbergsparken och är gratis att vara med i. Läs mer och anmäl dig här. > Läs mer
John Mattsons logotyp tillsammans med logotyper för Facebook och Instagram.
14 Aug, 2018

Följ oss på Facebook och Instagram

Använder du sociala medier? Det gör vi också! På Facebook och Instagram får du snabb information om evenemang andra händelser i våra områden. Här kan du följa oss. > Läs mer
Besökare till John Mattsons utomhusbio sitter i gräset framför bioduken.
13 Aug, 2018

Utomhusbio i Larsberg är tillbaka!

För andra året i rad anordnar John Mattson utomhusbio i samarbete med Lidingö stad. Sommarbion i det gröna är ett av John Mattsons event som syftar till att skapa möten både mellan husen och över generationsgränserna. > Läs mer