Information om din nya hyra för 2023

14 mars, 2023

Till berörda hyresgäster på Lidingö

Denna information berör dig som bor i en bostadslägenhet på Lidingö John Mattsons bestånd och som inte redan har en förhandlad hyra för 2023 i enlighet med ditt avtal.

Förhandlingarna mellan John Mattson och Hyresgästföreningen om hyrorna för 2023 är nu klara. Från och med 1 januari 2023 höjs hyran med 4,6* % för lägenheter med en normhyra upp till 2 000 kr/kvm. För lägenheter med en normhyra över 2 000 kr/kvm höjs hyran med 3,3* %. Du hittar vilken höjning som gäller dig på mina sidor. Den retroaktiva höjningen för perioden januari-mars 2023 fördelas ut på de tre kommande hyresavierna för april, maj och juni. Hyresavierna skickas ut ca 20-22 mars.

 

Det har varit en god och konstruktiv dialog under förhandlingarna med en tydlig vilja från parterna om att ta ansvar för det ansträngda ekonomiska läge som drabbar både privatpersoner och bolag.

*Bor du i ett hus i Larsberg som nyligen genomgått fönsterbyte justeras din hyra upp med 0,7% ytterligare i enlighet med förhandling mellan John Mattson och Hyresgästföreningen.

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.