Rökning endast tillåten när du inte stör

03 september, 2020

Information till samtliga hyresgäster

Vi får då och då in klagomål angående störande rökning på balkonger, särskilt under sommaren. Här reder vi ut vad som gäller för dig som röker hemma och för dig som störs av rökning.

Så säger lagen
Enligt hyreslagen är det tillåtet att röka hemma, på samma sätt som det är tillåtet att spela musik, men enligt samma lag är det aldrig tillåtet att utsätta människor som bor runt omkring dig för störningar som är skadliga för hälsan eller försämrar boendemiljön. Du får därför bara röka i din bostad så länge du inte stör någon.

Var kan man röka utan att störa?
Vill du vara säker på att inte störa dina grannar bör du röka utomhus en bit bort från ditt hus, och inte i närheten av något av husets luftintag.

Om du blir störd av rökning
Den som stör dig genom att röka i sin bostad vet kanske inte om det. Knacka på och prata med din granne. Blir inte situationen bättre så är du välkommen att kontakta oss genom kundtjänst. Vi har i dagsläget inte lagstöd att förbjuda rökning i lägenheter eller utanför portar men vi utreder alltid upprepade störningsärenden samt misstänkta funktionsbrister i husets ventilation eller tätning.

För dig som vill sluta röka 
Behöver du hjälp med att sluta använda nikotin? Du kan få hjälp på Sluta-röka-linjen på telefon 020-84 00 00 eller på webbplatsen slutarokalinjen.se

Vänliga hälsningar
Kundtjänst, John Mattson Fastighetsföretagen AB

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Kundtjänst

Hittade du information du sökte?