En profil i Larsberg

INTERVJU Efter 17 år som boende i Larsberg och medarbetare i den lokala ICA-butiken är det få i området som inte känner igen Anna Nordell. Nu trivs hon bättre än någonsin tack vare en ny fin bostad.

Kvadrat
Anna Nordell, medarbetare på Ica Kvantum i Larsberg.

– Jag trivs så otroligt bra att jag knappt vill gå hemifrån längre, säger Anna Nordell med ett av sina många skratt. Här har jag mitt hem, mitt jobb, min träning och mina vänner.

Anna har arbetat för Larsbergs Ica-handlare Per-Erik Nilsson ända sedan hon slutade gymnasiet. När han tog över den gamla ICA-butiken i Larsberg 1998 följde hon med och fick möjlighet att bo i andra hand i en lägenhet i området.

– I den blev jag kvar i 17 år, ända tills jag nu i höstas fick ett förstahandskontrakt i ett av John Mattsons ”radhus” på Larsbergs parkväg.

Anna har gjort en lång resa på Ica och provat på det mesta, från mejeri och delikatessdisken till att plocka varor. När hon blev gravid blev det mer administrativt jobb och arbete i kassan.

– Det tycker jag är jättekul. Man får tid att prata med dem som kommer in i affären och jobbar mer med service. Jag trivs allra bäst ute i verksam­heten bland kunderna.

När ICA Kvantum skulle öppna 2011 var Anna aktiv i hela planeringsfasen av hur den nya större butiken skulle se ut och hur man skulle jobba.

– Det var otroligt stressigt, men väldigt roligt. Jag blev försäljningschef för kassa och förbutik, vilket fortfarande är mitt ansvarsområde.

Där har hon omkring 35 anställda. Totalt är det cirka 90 personer som jobbar i buti­ken. Utöver trevliga kunder är det mest utmärkande för Ica Kvantum Lidingö att man säljer mycket ekologiska varor.

– Det är något vi jobbar hårt med och i år är vi en av 50 nominerade butiker i Sverige till Årets Hållbara Matbutik i White Guide Green. (Anmärkning: Efter denna intervju vann Ica Kvantum Lidingö titeln Årets Hållbara Matbutik.)

Anna Nordell upplever att det har hänt en hel del i Larsberg under sina nästan två decennier här, det mesta positivt med till exempel för­bättrade parkområden. Något som dock är sig likt är alla trevliga människor.

Det är väldigt trevligt att umgås med folk i området.

– De flesta känner igen mig och hälsar och småpratar. Det är väldigt trevligt att umgås med folk i området. Man kommer över på en fika eller ett glas vin. Nu ser jag fram emot trevliga grillkvällar på altanen med våra nya grannar.

Lyckan över den nya lägen­heten är total för hela familjen, inte minst Annas 14-årige son och 17-åriga bonusdotter som nu har fått egna rum.

– Vår förra bostad var på tok för trång. Det är ren lyx med den nya bostadens tre sovrum, mycket förvaring och en stor altan.

Nu när våren kommer tar Anna fram utemöblerna och njuter av solen och utomhus­miljön. Om hon ska lämna Larsberg är Långängens gård ett smultronställe. Promenader längs vattnet bort mot Dalénum är en annan favorit.

– Jag beger mig gärna även ut till Elfvik för att njuta av naturen och hälsa på djuren, säger Anna, som har ett stort djurintresse och egentligen hade tänkt bli veterinär.

Hennes katt Pablo är något av en kändis i Larsberg då han alltid var ute och promene­rade när familjen bodde på Agavägen. Många visste vem han var och han hamnade på Lidingös anslagstavla flera gången för att han var så social.

– Nu när vi har flyttat är det nog många som undrar vart Pablo har tagit vägen eftersom han inte går ut på samma sätt längre.

Anna har svårt att komma på någonting negativt om att bo i Larsberg. Visserligen var det jobbigt med stambytet, men hon tycker att det blev så mycket bättre när det var klart så det var det värt.

– Dessutom fick stambytet mig att börja träna då det var trevligare att duscha på gymmet än i källaren. Ett år senare hade jag gått ner 29 kg. Det kan jag alltså delvis tacka John Mattson för, säger Anna som ser fram emot att testa det nya utegymmet i Larsbergs­parken till sommaren.

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.