Goda grannar

INTERVJU Vad är oddsen att man av en slump hamnar i lägenheten intill sin äldsta vän? För Daniel Pasquier och Gustav Frosteblad blev det verklighet när de flyttade in de nybyggda Parkhusen.

Kvadrat
Två män poserar med en bebis utomhus framför Parkhusen i Larsberg på Lidingö.
"Vi pratade ihop oss, det var lika bra att köra det goda grannskapet hela vägen ut". Gustav Frosteblad och Daniel Pasquier är barndomsvännerna som bor vägg i vägg i Parkhusen i Larsberg.

– Våra mammor lärde känna varandra på BB så man kan verkligen säga att vi har känt varandra hela livet, säger Gustav Frosteblad om vännen, och nyblivne grannen, Daniel Pasquier.

– Samma dag som vi skulle skriva på kontraktet berättade min mamma att även Daniel skulle flytta, och då hörde jag av mig för att fråga vart han skulle ta vägen. Som svar skickade han planlösningen och då kände jag genast igen mig, säger Gustav med ett leende.

Våra mammor lärde känna varandra på BB så man kan verkligen säga att vi har känt varandra hela livet.

De två vännerna, som till en början inte ens visste att den andre skulle flytta, hade inte bara hamnat i samma hus utan även fått lägenheter vägg i vägg.

– Det var ju helt vansinnigt, men jättekul. Jag blev så himla förvånad, säger Daniel.

Daniel flyttade till Larsberg med sin flickvän från en studentlägenhet i Gamla Stan, som han var tvungen att lämna när han gick från att vara student till IT-konsult. När Kvadrat träffar honom har de bott i lägenheten i cirka två månader.

– Vi trivs jättebra och har fått en väldigt trevlig lägenhet, säger Daniel och nämner särskilt den fina balkongen där det odlas örter som skvallrar om ett stort matlagningsintresse.

– Det har varit några barnsjukdomar i lägenheterna, vilket man kan förvänta sig när det är nybyggt. Men de sakerna har hanterats bra.

Gustav flyttade till Lidingö från Umeå efter att ha avslutat sina studier till präst, träffat sin fru och fått barn. Numera arbetar han som präst i Svenska kyrkan i Österåkers församling. Han är dock allt annat än ny i Larsberg.

– Jag är uppvuxen på Agavägen 25 och min mamma bor numera i 42:an. Det är nästan 30 år sedan vi flyttade hit.

Han tycker att det mesta är sig likt sedan han lämnade området för tre år sedan, även om många gamla bekanta flyttat vidare.

En annan förändring är att restaurangscenen på Lidingö har utvecklats. De båda vännerna är mycket nöjda över att omtalade pizzerian 450 Gradi har flyttat till Dalénum.

Första tiden som grannar har fungerat bra.

– Han är hemsk och spelar hög musik hela tiden.

– Och du borrar i väggarna stup i kvarten, skojar de i munnen på varandra.

– Skämt åsido, så är det väldigt ljudisolerat och vi har knappt märkt av varandra, säger Daniel. Vi har setts lite i trapphuset.

– Vi jobbar ju ganska olika tider så det blir inte att vi möts varenda dag, fyller Gustav i.

Det har inte blivit att de har lånat socker eller mjöl av varandra, men väl en borr.

– Det är mer hårdvaluta som nyinflyttad, noterar Daniel.

– Du ska få tillbaka den någon gång, ler Gustav.

De har även skaffat parkeringsplatser bredvid varandra.

– Vi pratade ihop oss, det var lika bra att köra det goda grannskapet hela vägen ut.

Parkhusen Larsberg

Parkhusen ligger i Larsbergs centrum vid Larsbergsparken. Husen stod klara för inflyttning i mitten av juli 2018.

De två husen på Agavägne 36 och 38 består av hyreslägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök. Varje byggnad består av en högre del på sju våningar och en lägre med fem våningar utan källarplan. Tvättstugorna ligger vid entrén och trapphusen har glaskonstverk av konstnären Simon Klenell.

Konceptet hus i park ger bostäderna tillgång till mycket dagsljus, det finns lekplatser, grillar, utegym och sittmöbler i parken direkt utanför porten.

Mer att läsa

Visa mer >
Anna Nordell, medarbetare på Ica Kvantum i Larsberg.

En profil i Larsberg

INTERVJU Efter 17 år som boende i Larsberg och medarbetare i den lokala ICA-butiken är det få i området som inte känner igen Anna Nordell. Nu trivs hon bättre än någonsin tack vare en ny fin bostad. > Läs mer

Efter era synpunkter – det här har vi gjort

I John Mattsons årliga hyresgästenkät har du som hyresgäst chansen att komma med förslag om din lägenheten, renhållning, utemiljö, trygghet och trivsel i ditt område. Här kan du läsa vilka av era förslag som blev till verklighet efter den senaste enkäten. > Läs mer
Logotyp för ungdomsverksamheten Galaxen i Larsberg på Lidingö.

Galaxen: en ny mötesplats för ungdomar i Larsberg

Onsdag 17 oktober invigs den nya ungdomsverksamheten Galaxen i Föreningsgården i Larsberg. Välkomna på mingel och bubbel! > Läs mer

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.