Vi söker en förvaltare

Just nu söker vi dig som vill vara med och utveckla John Mattson med fokus på effektiv förvaltning och nöjda kunder. Vill du vara med på vår spännande tillväxtresa? Läs mer om tjänsten och ansök här!

Lediga jobb
Flygbild över Larsberg på Lidingö med texten "Är du vår nya förvaltare?"

John Mattson är ett börsnoterat fastighetsbolag med 2 200 bostäder på södra Lidingö. Vi står inför spännande planer då vi har för avsikt att växa. Förutom tillväxt på Lidingö kommer vi att etablera oss i andra kommuner i Stockholmsområdet de närmaste åren.

Tjänsten

Som förvaltare på John Mattson är du en viktig nyckelperson. Rollen innebär att du har ett helhetsansvar för fastigheterna tillsammans med förvaltningsorganisationen. Förvaltaren driver arbetet för att möta kundens behov på bästa sätt och har fokus på att säkerställa ett gott ekonomiskt resultat. Tjänsten innebär ett tätt samarbete med kundvärdar, bovärdar, teknisk förvaltare, projektledare, entreprenörer och leverantörer. Det finns möjlighet till personalansvar i rollen.

Som förvaltare rapporterar du till Förvaltningschefen. Tjänsten är placerad i Larsberg på Lidingö, i trivsamma och vackert belägna lokaler invid vattnet och med närhet till kommunikationer.

Huvudsakliga ansvarsområden

• Vårda och utveckla relationen med våra kunder
• Tillsammans med teamet se till att fastigheterna förvaltas, underhålls och förädlas på ett optimalt sätt, med nöjda hyresgäster och ett långsiktigt värdeskapande som mål
• Leda, utveckla och fördela arbetet i teamet kring fastigheterna och säkerställa ett professionellt och effektivt arbetssätt
• Ansvar för fastigheternas ekonomi, arbete med budget och prognos
• Proaktivt jobba med och initiera värdeskapande åtgärder
• Ansvar för arbetsmiljö och brandskyddsarbete och arbeta systematiskt för att förbättra dem
• Delaktig i upphandling av års- och ramavtal samt kvalitetssäkring av dessa beställningar
• Underhållsplanering samt initiera, beställa och följa upp ombyggnads- och underhållsprojekt
• Bidra till att utveckla våra digitala arbetssätt och hyresgästgränssnitt

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig med relevant utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet från branschen samt erfarenhet av förvaltarrollen. Du ska ha god kunskap inom fastighetsekonomi och hyresjuridik. Du har god IT-vana, tänker digitalt och är bekväm med att arbeta med och sätta dig in i nya digitala verktyg och system. Dokumenterat goda ledaregenskaper är starkt meriterande. Givetvis är du van att hantera olika kontaktytor och trivs med att arbeta i en kundnära roll.

Personliga egenskaper

För att trivas och lyckas i den här rollen är det viktigt att du är trygg i dig själv och din kompetens och att du tycker om fastigheter och mötet med människor. Du har en förmåga att entusiasmera, är tydlig i ditt ledarskap, kan motivera de andra i teamet till goda resultat och samtidigt bidra till en trivsam arbetsmiljö. Du arbetar proaktivt, är nytänkande och får energi av ständig utveckling. I ditt arbete är du strukturerad, tar ett helhetsansvar och ser till verksamhetens bästa. Då arbetet innebär omfattande kontakter med hyresgäster, samarbetspartners och konsulter, krävs det också att du är utåtriktad och en lyhörd relationsbyggare som ser lagarbete som en viktig del av yrkesrollen.

Vi värderar högt att du har en positiv inställning och tycker om att ingå i sociala sammanhang, både med arbetskollegor och med kunder. Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett spännande och varierande arbete i ett företag som är i ständig förändring och tillväxt. Här blir du en del av en organisation med engagerade och glada medarbetare. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats med sunt klimat och en företagskultur som präglas av öppenhet, generositet och professionalitet.

För mer information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Real Competence. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så sök snarast, dock senast den 15 november. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jennica Klaman på jennica.klaman@realcompetence.se.

Ansök här

Mer att läsa

Visa mer >
En grupp av John Mattsons medarbetare klädda i varselvästar poserar med uppsträckta armar för en fotografering framför en byggarbetsplats.

Engagerat på jobbet hos John Mattson

John Mattsons medarbetare är ovanligt engagerade och målfokuserade på jobbet. Dessutom har personalen kul ihop. Det framgår i en medarbetarundersökning där bolaget placerade sig en bra bit över den genomsnittliga arbetsplatsen på flera viktiga områden. > Läs mer
Mörkhårig kvinna med stor svart hund på skogsstig. Båda tittar in i kameran.

Mia – en av oss på John Mattson

Att jobba med kommunikation handlar om allt från att planera loppisar till att välja de allra bästa bilderna och orden att dela på Instagram. Här berättar Mia Odeh, kommunikatör om sitt jobb på John Mattson. > Läs mer
Kvinna i prickig klänning och mörkblå tröja framför tegelvägg med John Mattsons logotyp på. Kvinnan ler mot kameran.

Christina Hansson är vår nya förvaltningschef

I augusti tillträdde Christina Hansson som ny förvaltningschef hos oss på John Mattson Fastighetsföretagen AB. Christina har 20 års erfarenhet från branschen och kommer närmast från Newsec där hon arbetat med strategisk rådgivning, analys och fastighetsvärdering. > Läs mer