”Den hållbara stadsutvecklingen har alltid intresserat mig”

Utmaningen att skapa livskraftiga miljöer lockade Christian Herold till John Mattson. I mitten av maj tillträdde han som ny chef för vår projektorganisation, rustad med 20 års branscherfarenhet och med siktet inställt på att utveckla våra bostadsområden till dess fulla potential.

Nyheter
Christian Herold började som chef för John Mattsons projektorganisation i mitten av maj 2019. Foto: Stefan Tell

Hos John Mattson driver Christian pågående och kommande projekt inom såväl fastighetsutveckling som nybyggnation. Christian ingår i John Mattsons ledningsgrupp.

Hur länge har du varit i branschen?

– Jag har varit i branschen sedan 1990-talet och aldrig övervägt att lämna den, efter snart 30 år finns en ständig möjlighet till utveckling med nya projekt och utmaningar.

Attraktiva områden börjar med välbyggda och funktionella boenden.

Vad är det hos John Mattson som lockade dig hit?

– En hållbar stadsutveckling har alltid intresserat mig, att bygga för generationer framåt, och det som framför allt lockade med John Mattson var utmaningen att skapa just livskraftiga miljöer. Här har jag chansen att få vara med och bestämma hur vi ska bygga det allra bästa huset för en specifik plats. Attraktiva områden börjar med välbyggda och funktionella boenden, omgivningar där man kan mötas som inbjuder till samvaro och med konst som skapar en identitet och inte bara en plats var som helst.

Logistik, hållbarhet och arbetsmiljö hänger tätt ihop.

Vad är din bästa egenskap i din roll som chef över projektorganisationen?

– Eftersom jag jobbat i både privat och offentlig sektor så har jag suttit på alla tänkbara sidor om förhandlingsbordet, det har jag lärt mig mycket av. Jag har också en god helhetssyn, inte minst inom logistik. Logistik, hållbarhet och arbetsmiljö hänger tätt ihop. Vi som byggherrar har ett stort ansvar att se till att alla som jobbar i våra projekt kommer hem ordentligt på kvällen och här är logistikfrågan en nyckelfaktor. Kravställer vi samordning av leveranser och bortforsling av material så håller vi ner antalet transporter och gör våra etableringar säkrare.

Du kommer att leda båda stora och små projekt hos John Mattson. Vad ser du mest fram emot att ta dig an?

– Volymökningen som vi ska göra från ett fastighetsvärde om 6 till 10 miljarder kronor. Där kommer vi att sättas på prov och ställas inför mängder av spännande beslut som kanske inte kommer att handla om att bygga bostadshus utan även tillgodose samhällsfunktioner så som skolor, äldreboenden eller vårdcentraler. Det ansvaret kommer att krävas av alla byggherrar i framtiden och John Mattson står väl rustat för det. Jag tycker att det är perfekt sammanfattat i vår vision: Goda livsmiljöer över generationer. Vi har ju målet att förvalta över tid, det gör att vi lägger ner stor möda på att hitta rätt kvalitet. Den ambitionen smälter verkligen rätt ner i mitt hjärta.

Kort om Christian

Namn: Christian Herold
Ålder: 49 år
Roll: Chef Projekt, John Mattson Fastighetsföretagen AB
Tidigare: Genomförandechef i Hagastaden åt Stockholm stad. Dessförinnan bland annat Temagruppen och Kungsfiskaren.
Bor: I Danderyd, i ett hus som en gång i tiden uppfördes av byggmästare John Mattson

Mer att läsa

Visa mer >
Porträtt av kommissarie Fredrik Wallén.

”Vårda engagemanget för det egna området”

KRÖNIKA Ju fler som föregår med gott exempel, desto bättre blir tryggheten i ett bostadsområde. Det menar Lidingös kommissarie Fredrik Wallén. I den här gästkrönikan slår han ett slag för den kollektiva styrkan i trygghetsarbetet. > Läs mer

”En oas på bostadsmarknaden”

KRÖNIKA Med små boytor får fler unga möjlighet att flytta hemifrån. Men hur skapas ett trivsamt och fint boende på 23 kvadratmeter? Roger Spetz, arkitekten bakom U25 berättar hur han tagit sig an utmaningen. > Läs mer

Det trygga boendet

Att känna sig trygg i sin boendemiljö är viktigt för att må bra. Här kan du läsa om hur vi på John Mattson arbetar med att skapa trivsamma och trygga boendemiljöer för alla. > Läs mer

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.