En tornado av konst

En jättevirvel av smaragdgröna symboler brer ut sig över entrén till U25. Nu finns vårt senaste offentliga konstverk att beskåda i Larsberg.

Nyheter

Böcker, ballonger och lyckobringande fyrklövrar. Det är några av elementen i konstnären Gunilla Klingbergs verk som pryder vårt hus U25 i Larsberg. Mindmap är vårt senaste offentliga konstverk och sitter nu monterat till mycket allmän beskådan kring porten till U25 där hyresgäster mellan 18-25 år bor.

Verket är gjort i pulverlackat stål och är med sina stjärnor och sin virvlande form nära besläktat med andra tidigare utsmyckningar som Gunilla Klingberg uppfört i offentliga miljöer. Mindmap utgår från en virvelvind med vardagliga symboler, som ett tecken på att U25 flödar av livsenergi med hyresgäster som rör sig mellan det egna hemmet och livet där utanför.

Är du i Larsberg, så ta gärna vägarna förbi Agavägen 40 och upplev Mindmap på plats!

Här kan du läsa mer om Gunilla Klingberg och våra andra konstnärer.

 

Mer att läsa

Visa mer >

Magisk konst i trapphusen

John Mattson välkomnar Karin Auran Frankenstein som den elfte och senaste konstnären att utsmycka våra hus och offentliga rum. > Läs mer

All vår offentliga konst samlad i ny skrift

Vi har installerat konst i våra hus i mer än 50 år. Nu har vi samlat ihop alla våra verk i en ny upplaga av John Mattsons konstskrift. Läs den här eller beställ hem ett exemplar. > Läs mer

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.