God boendestandard i många år framåt

Att bo i 1960-talshus på 2000-talet ska vara attraktivt, bekvämt och långsiktigt. Vi förädlar våra 1960-talshus för att säkerställa hög byggteknisk kvalité såväl som hög boendestandard långt in i framtiden. Läs mer om hur vi arbetar med förädling genom Larsbergsmodellen.

Nyheter
Exempel på ett totaluppgraderat kök på Larsbergsvägen.

En viktig del av vår affärsidé är att förädla våra byggnader. Det betyder att vi renoverar och därmed uppgraderar lägenheterna så att de fortsätter att fungera som goda livsmiljöer i  många år framåt.

En lägenhetsrenovering sker i regel i två steg i enlighet med den vid det här laget väl beprövade Larsbergsmodellen som vi själva tagit fram.

I ett första skede genomförs en basuppgradering av lägenheterna och tekniska installationer i byggnaderna för att säkra byggnadens tekniska fortlevnad och för att möta efterfrågan från nuvarande hyresgäster. Husen får nya stammar, och du som bor hos oss får ett helt nytt badrum, utformat efter moderna krav på tillgänglighet och energianvändning.

Efter att en lägenhet basuppgraderats kan lägenheten totaluppgraderas, vilket vanligtvis sker när en hyresgäst flyttar ut. Då moderniseras all utrustning och alla ytskikt i lägenheten förnyas. Den nya köksutrustningen är utformad efter dagens förväntningar på ergonomi och hållbarhet. Vitvarorna är energiklassade och ljuskällorna i kökets fasta armatur byts ut till lågenergilampor. Alla energibesparingar  – stora som små – bidrar till vår löpande ambition att effektivisera vår energianvändning.

Vi förädlar också våra byggnader genom att konvertera utrymmen som inte utnyttjas fullt ut till helt nya bostäder.

Hittills har vi basuppgraderat strax över 1 200 lägenheter i Larsberg. Hur det gick till kan du läsa mer om på länken nedan.

Under de kommande två åren räknar vi med att kunna genomföra basuppgraderingar av cirka 400 lägenheter i Käppala, och i samband med att lägenheterna tomställs, genomföra totaluppgraderingar av cirka 200 lägenheter i Käppala och Larsberg.

Mer att läsa

Visa mer >

Nu har vi framtidssäkrat alla våra hus i Larsberg

I december 2018 fick den sista av nära 1 200 stamrenoverade lägenheter grönt ljus i slutbesiktningen. Därmed har vi framtidssäkrat hela alla våra hus i Larsberg, och byggt nya lägenheter på kuppen. > Läs mer

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.