John Mattson köper fastigheter i Sollentuna

Torsdagen den 19 december tecknade vi avtal om att förvärva 541 lägenheter i områdena Rotebro och Rotsunda i Sollentuna kommun. Läs mer om förvärvet här.

Nyheter

Förvärvet omfattar totalt 37 200 kvadratmeter uthyrbar yta fördelade på 29 fastigheter med bra lägen intill Rotebro centrum och Rotsunda torg, nära pendeltågsstationen och E4:an. Rotebro och Rotsunda är expansiva delar av Sollentuna kommun med positiv befolkningsutveckling och hög efterfrågan på bostäder. Byggnaderna är uppförda under 1950- och 70-talen och har god spridning avseende lägenhetsstorlek, med tyngdpunkt på två- och trerumslägenheter.

John Mattson har sedan tidigare drygt 2 250 hyresbostäder belägna på Lidingö. Genom förvärvet utökar bolaget fastighetsbeståndet med cirka 22 procent uthyrbar yta. En del i bolagets tillväxtstrategi är att etablera sig i fler kommuner i Stockholmsregionen, i lägen med bra utvecklingsmöjligheter och goda kommunikationer.

”Fastighetsportföljen passar väl in i bolagets förvaltningsmodell, vi ser en långsiktig potential i beståndet och ser fram emot att erbjuda de boende en fortsatt god livsmiljö. Vi ser också fram emot ett gott samarbete med Sollentuna kommun”, säger Siv Malmgren, vd John Mattson.

”Det är glädjande att vi får in en aktör med gedigen erfarenhet av fastighetsförvaltning och en tydlig affärsidé om att långsiktigt äga och förvalta hyresrätter. Därutöver har de stort fokus på social hållbarhet”, säger Henrik Thunes (M), ordförande i Sollentuna Stadshus AB.

Förvärvet sker genom en bolagsaffär och ett förvärvspris om 765 miljoner kronor efter avdrag för uppskjuten skatt om 40 mkr. Säljare är Sollentuna Stadshus AB. Tillträde av fastigheterna kommer ske under maj 2020.

Linklaters Advokatbyrå har varit rådgivare till John Mattson i transaktionen.

 

Investerare?

Läs mer på vår IR-sajt.

Till IR-sajten

Fakta om förvärvet:

Antal fastigheter: 29 st varav sju på tomträtt

Antal lägenheter: 541 st

Uthyrbar yta, lägenhet: 37 200 kvm varav ca 34 200 kvm bostäder och ca 3 000 kvm lokaler

Ekonomisk uthyrningsgrad: 99 %

Hyresintäkter vid fullt uthyrt (2019): ca 42 mkr

Förvärvspris: 765 mkr efter avdrag för uppskjuten skatt om 40 mkr

Datum för tillträde: 4 maj 2020

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.