Malmstens studenter inreder i U25

Ett flerårigt samarbete med Malmstens LiU har resulterat i flera spännande möbler. Nu visas det innovativa hantverket upp i en av lägenheterna i vårt nya bostadshus U25.

Nyheter

John Mattson samarbetar sedan flera år med Malmstens Linköpings Universitet. Namnet antyder annorlunda, men skolan som erbjuder utbildningar inom möbeldesign och -snickeri är belägen i Larsberg på Lidingö och är vår hyresgäst sedan 2011 då de flyttade in i lokalerna som vi uppförde åt dem.

Men samarbetet slutar inte där. De senaste åren har vår projektavdelning deltagit i en av utbildningarna där studenterna fått känna på hur det är att jobba direkt mot en beställarpart. Finalen på samarbetet var att ta fram prototyper för möbler som är möjliga att serietillverka inom en tänkt projektbudget.

Samarbetet resulterade i att flera av studenternas verk nu installerats i en av våra helt nyproducerade lägenheter i U25 i Larsberg, där hyresgäster mellan 18-25 år bor i som längst fyra år. Den 1 oktober visas möblerna för första gången upp i sitt rätta element då Malmstens och John Mattson gemensamt bjuder in till vernissage.

– Jag kunde bidra med beställarens perspektiv på allt från materialval och kostnadskalkyler, och jag lärde mig massor tillbaka av studenterna. Det var verkligen spännande att få vara med och höra resonemangen bakom utvecklingen av en ny produkt, säger Thomas Enmark, som varit närmast knuten till Malmstens från John Mattsons håll, och fortsätter;

– Nu hoppas jag att den första hyresgästen som flyttar in i den här väldigt speciella lägenheten kommer att få både glädje och nytta av de otaliga timmars flit och skaparglädje som eleverna lagt ner på sina arbeten.

Mer att läsa

Visa mer >
Man med kavaj, glasögon och mörkt, kort hår. I kontorslandskap.

Thomas sprider yrkeskunskaper till möbelstudenter

För tredje året i rad samarbetar John Mattson med Malmstens i ett inspirerande kunskapsutbyte om möbeldesign och bostadsutveckling. Snart stundar slututställning, och vår projektchef Thomas Enmark ser fram emot att se vad studenterna tagit med sig av samarbetet. > Läs mer
Visualisering av inredning i en lägenhet i U25.

Delningslägenheter i U25 skapar gemenskap för ungdomar

Med delade ytor och tjänster ökar gemenskapen. John Mattsons ungdomsbostadshus U25 får tre delningslägenheter genom vår nya samarbetspartner COLIVE. > Läs mer

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.