Miljövänlig matiné

Årets Utomhusbio i Larsberg bjuder på flera nyheter. Förutom att frukostbio och publikens val tillkommit så har vi utmanat oss själva att skapa ett så hållbart evenemang som möjligt. Hur vi gör kan du läsa mer om här.

Nyheter
Årets Utomhusbio i Larsberg blir ett klimatsmart evenemang. Foto: Hans Alm

Med ett vässat koncept anordnas Utomhusbio i Larsberg för tredje gången den 24-25 augusti. Förutom att frukostbio tillkommit på programmet så har vi i år lagt extra mycket fokus på att skapa ett så klimatsmart evenemang som möjligt. Här kan du se hur vi planerat årets upplaga av utomhusbion inom olika områden.

Miljömärkt el
All el som används under biohelgen är miljömärkt, men vi eftersträvar ändå att hålla användningen sparsam. Det gör vi inte minst genom valet av bioskärm – en 30 kvadratmeter stor LED-skärm som inte bara är energisnål, utan också lämpar sig utmärkt för att kunna visa filmer utomhus även i dagsljus.

Plastbantning och källsortering
Vi satsar också på en rejäl plastbantning under evenemanget och har därför valt att sälja mat och snacks som inte kräver bestick eller plastförpackningar. Allt avfall som uppstår källsorteras direkt i en miljöstation på området.

Minskat materialspill och vegetariskt på menyn
Eftersom vi eftersträvar att göra så litet koldioxidavtryck som möjligt är all mat som säljs på området vegetarisk. Därtill är all transport till och från området planerad för att göras så effektivt som möjligt, likaså materialanvändningen under evenemanget. Bioområdet byggs upp av samma material som användes under fjolårets bio.

Vi klimatkompenserar
När Utomhusbio i Larsberg är slut för i år kommer vi slutligen att klimatkompensera vårt koldioxidavtryck. Det innebär att vi investerar i klimatkompensationsprojekt för att skapa lika mycket ny energi som vi och alla biobesökare tillsammans har använt under de två dagar som bion pågår.

Varför är det här viktigt för oss?
Med låg miljöpåverkan kan vi satsa på ännu fler evenemang för att öka trivsel och social hållbarhet i våra områden. Vi tror också att goda exempel sprider kunskap och engagemang kring hållbar utveckling till såväl hyresgäster och branschkollegor.

Det här är Utomhusbio i Larsberg

Utomhusbion anordnas av oss i samarbete med Lidingö stad varje sommar. Bion är gratis och äger rum på slänten utanför Larsbergsvägen 10 i Larsberg.

Årets bio äger rum den 24-25 augusti och innehåller sju långfilmer. En av dem, Billy Elliot, visas som frukostfilm på söndag förmiddag.

I år har publiken fått vara med och välja film. Omröstningen är nu avslutad med resultatet att publiksuccén A Star Is Born kommer att avsluta bion på söndagskvällen.

Filmutbudet är blandat för att passa alla åldersgrupper. Se fullständigt program för åldersrekommendationer. Det hittar du på biolarsberg.se. För löpande information, filmtrailers och andra tips – följ evenemanget på vår Facebooksida.

På området kan du köpa klassiska biosnacks, dryck och vedugnsbakad pizza. Det går självklart bra att ta med en egen picknickkorg.

Varmt välkommen!

Mer att läsa

Visa mer >

”Den hållbara stadsutvecklingen har alltid intresserat mig”

Utmaningen att skapa livskraftiga miljöer lockade Christian Herold till John Mattson. I mitten av maj tillträdde han som ny chef för vår projektorganisation, rustad med 20 års branscherfarenhet och med siktet inställt på att utveckla våra bostadsområden till dess fulla potential. > Läs mer
Grönsaker hackas på en skärbräda.

Allt fler på Lidingö sorterar sitt matavfall

Allt fler Lidingöbor sorterar sitt matavfall. Du som bor hos John Mattson kan bidra med matrester som blir till biogas. Här kan du läsa mer om hur det går till. > Läs mer

God boendestandard i många år framåt

Att bo i 1960-talshus på 2000-talet ska vara attraktivt, bekvämt och långsiktigt. Vi förädlar våra 1960-talshus för att säkerställa hög byggteknisk kvalité såväl som hög boendestandard långt in i framtiden. Läs mer om hur vi arbetar med förädling genom Larsbergsmodellen. > Läs mer

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.