Nouvelle

Nyheter

Stockholms första bilfria flerbostadshus

Illustration av John Mattsons kommande flerbostadshus i tegel.
Utan krav på privata parkeringar ligger stort fokus istället på olika mobilitetslösningar för de boende i Nouvelle.

 

I Vilunda i Upplands Väsby bygger vi Nouvelle – Stockholms första flerbostadshus för hållbar mobilitet och utan krav på privata parkeringsplatser.

Platsen för Nouvelle har ett centralt läge i Vilunda, Upplands Väsby, cirka 200 meter från Upplands Väsbys pendeltågstation och Väsby centrum. Här bygger vi 73 hyreslägenheter samt verksamheter i bottenvåningarna. Inflyttning är beräknad till andra halvåret 2022. Byggentreprenör är Veidekke Entreprenad.

Utan krav på privata parkeringsplatser ligger stort fokus istället på mobilitetslösningar och här planeras bland annat för egen bil- och cykelpool, kylrum för matleveranser, e-handelsboxar och smarta cykellösningar.

– Det här är ett spännande projekt där vi vill erbjuda ett hem till målgrupper utan krav på egen bil. Det ska vara attraktivt att välja ett boende som baseras på delning och mobilitet. Projektet ger John Mattson möjlighet att påverka framtiden mot mer hållbara lösningar. Vi ser mycket fram emot att samarbeta med Upplands Väsby kommun i det här projektet, säger Daniel Fornbrandt, affärsutvecklingschef John Mattson.

 

2017: Detaljplan inlämnad
2019: Produktionsstart
Inflyttning beräknas till hösten 2019

Nouvell i media

 

Parkeringsnorm noll

Krav på p-platser vid bostadsbyggande medför dyra merkostnader. Läs om forskaren, bostadsutvecklaren och planarkitekten som istället vill satsa på inbyggd mobilitet.

Läs mer i Fastighetstidningen

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Mejla oss!

Hittade du information du sökte?