Så här förmedlas lägenheterna i U25

I U25 är lägenheterna öronmärkta åt olika grupper av sökande. Är du mellan 18-25 och bor på Lidingö eller i Stockholm? Bostadsförmedlingens ansökan är öppen till 10 juni. Läs mer här om hur du gör.

Nyheter
U25 bjuder på flera gemensamma ytor att mötas och umgås på, inte minst terrassen i solläge.

Hösten 2019 är det inflyttning i U25 – helt nya hyresrätter för dig mellan 18-25. Just nu är intresseanmälningen öppen hos Bostadsförmedlingen som förmedlar bostäderna. Du måste alltså ha en köplats hos Bostadsförmedlingen för att söka en lägenhet i U25.

Såhär fördelas lägenheterna
Fördelningen mellan de som kan hyra är 70% på Lidingö mantalsskrivna ungdomar sedan 6 mån och med köplats hos Bostadsförmedlingen, 30% ungdomar från övriga områden i Storstockholm i bostadskön.

Lägenheterna i U25 tilldelas i första hand personer med den ålder som står angivet i respektive annons. Det betyder att vissa lägenheter är öronmärkta till 18-åringar, andra till 19-åringar och så vidare.

Här nedan hittar du annonser till några av lägenheterna i U25, utifrån vilka åldrar som ger förtur i förmedlingen. Tänk på att det kan finnas flera likadana lägenheter i varje kategori. Det är därför en bra idé att söka även om den som står först i kön har fler ködagar än dig.

 

Fler annonser finns på Bostadsförmedlingens webbplats. Vi på John Mattson önskar lycka till med din ansökan!

Allt om U25!

Från planritningar till kollektivtrafik. Här hittar du all fakta om U25.

Till U25

Mer att läsa

Visa mer >

”En oas på bostadsmarknaden”

KRÖNIKA Med små boytor får fler unga möjlighet att flytta hemifrån. Men hur skapas ett trivsamt och fint boende på 23 kvadratmeter? Roger Spetz, arkitekten bakom U25 berättar hur han tagit sig an utmaningen. > Läs mer
Grönsaker hackas på en skärbräda.

Allt fler på Lidingö sorterar sitt matavfall

Allt fler Lidingöbor sorterar sitt matavfall. Du som bor hos John Mattson kan bidra med matrester som blir till biogas. Här kan du läsa mer om hur det går till. > Läs mer
Visualisering av inredning i en lägenhet i U25.

Delningslägenheter i U25 skapar gemenskap för ungdomar

Med delade ytor och tjänster ökar gemenskapen. John Mattsons ungdomsbostadshus U25 får tre delningslägenheter genom vår nya samarbetspartner COLIVE. > Läs mer