Vi stödjer Stockholms Stadsmission

Istället för julklappar till medarbetarna stöttar John Mattson i år Stockholms Stadsmission med 20.000 kr för att bidra till att förbättra situationen för barn och familjer som lever i utsatthet och ge dem en fin och trygg jul.

Nyheter
Helsidesannons ur Dagens Nyheter. Ett ledset barn på bild samt logotyper till omkring 50 företag som donerat pengar till Stockholms stadsmission.

Enligt Stockholms stads senaste kartläggning saknar 718 barn i Stockholm stadigvarande boende. Men mörkertalet är stort då endast barn som varit i kontakt med socialtjänsten och som har svenskt personnummer ingår i kartläggningen.

För många blir känslan av utanförskap extra stark i juletid. Högtiden förknippas med oro och ensamhet istället för med glädje och gemenskap. Därför anordnar Stockholms Stadsmission julfirande med julmat, tomte och dans runt granen. Det delas också ut julklappar till barnen.

I år har vi på John Mattson valt att stötta Stockholms Stadsmission med 20.000 kronor istället för att dela ut julgåvor till våra medarbetare. Det här gör vi  för att bidra till att förbättra situationen för barn och familjer som lever i utsatthet och ge dem en fin och trygg jul. Tack vare donationer från företag som John Mattson kan Stockholms Stadsmission erbjuda utsatta familjer hjälp med bland annat:

  • matcheckar
  • ekonomisk rådgivning och stöd
  • stöd i kontakt med myndigheter
  • samtalsstöd
  • aktiviteter och kollo under loven
  • öppen verksamhet, exempelvis läxläsning och matlagningskvällar.

Läs mer om Stadsmissionens arbete på deras webbplats, och hjälp gärna till att sprida uppmärksamhet kring Stadsmissionens arbete genom att använda hashtaggen 718skablinoll i sociala medier. 

Mer att läsa

Visa mer >
Porträtt av kommissarie Fredrik Wallén.

”Vårda engagemanget för det egna området”

KRÖNIKA Ju fler som föregår med gott exempel, desto bättre blir tryggheten i ett bostadsområde. Det menar Lidingös kommissarie Fredrik Wallén. I den här gästkrönikan slår han ett slag för den kollektiva styrkan i trygghetsarbetet. > Läs mer
En grupp av John Mattsons medarbetare klädda i varselvästar poserar med uppsträckta armar för en fotografering framför en byggarbetsplats.

Engagerat på jobbet hos John Mattson

John Mattsons medarbetare är ovanligt engagerade och målfokuserade på jobbet. Dessutom har personalen kul ihop. Det framgår i en medarbetarundersökning där bolaget placerade sig en bra bit över den genomsnittliga arbetsplatsen på flera viktiga områden. > Läs mer

Tack alla ni som deltog i Städdrevet 2018

I måndags hölls lottdragningen bland de hyresgäster som deltog i årets städdrev. Ett stort grattis önskar vi på John Mattson till barnfamiljen som vann den traditionsenliga högvinsten - en gratis månadshyra. > Läs mer

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.