Konsten i Baggeby

John Mattsons hus i Baggeby har skulpturer och keramikkonst av två samtida konstnärer. Alla verk är offentligt placerade och tillgängliga att beskådas av såväl boende som förbipasserande.

Anna Tedestam

Barkassvägen 15

Claes Hake

Farkostvägen 6

Anna Tedestam

Barkassvägen 13

Anna Tedestam

Barkassvägen 11

Anna Tedestam

Barkassvägen 7

Anna Tedestam

Barkassvägen 5

Anna Tedestam

Barkassvägen 9

Om konstnärerna

Claes Hake

Claes Anders Ragnar Hake, född 1945 i Mölndal, är en svensk skulptör. Han utbildade sig i måleri på Valands konstskola i Göteborg från 1963. Senare upptäckte han att skulptur intresserade honom mer. Senare övergick han till att arbeta med lera, gips och brons, för att därefter övergå till skulpturer huggna i sten. Skulpturen som uppfördes i Baggeby på uppdrag av John Mattson är ett typiskt verk av Claes Hake och invigdes av konstnären själv tillsammans med John Mattsons vd Siv Malmgren i maj 2017.

Anna Tedestam

Konstnären Anna Tedestam, född 1991, är masterstudent i keramik på Konstfack i Stockholm. Hon har bland annat ställt ut på Liljevalchs, Gustavsbergs porslinsmuseum i Stockholm och på glasbruket Boda i Småland. I Anna Tedestams portfölj finns verk där glas och keramik förvandlas till organiska uttryck, undervattenvärldar eller ut-och-invända hus. För John Mattsons räkning uppförde hon hösten 2018 sex stycken verk på utsidan av respektive port på Barkassvägen 5-15 i Baggeby.

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.