Om Baggeby

I det kulturhistoriskt intressanta området Baggeby äger John Mattson två fastigheter från 1950-talet med fantastisk utsikt över Stockholm. Husen totalrenoverades 2013 respektive 2018.

Modern bekvämlighet i kulturhistorisk miljö

Flera av bostadshusen i Baggeby är idag klassade som kulturhistoriskt intressanta. Baggeby torg renoverades varsamt 2009 med sin 50-talscharm intakt. Här finns också en egen station av den spårbundna Lidingöbanan. John Mattson äger idag två fastigheter från 1950-talet i Baggeby – ett punkthus på Farkostvägen 6 och ett lamellhus i tegel och utmärkande balkonger i svart och gult på Barkassvägen.

Historik om Baggeby

Baggeby uppfördes på 1950-talet som ett av de första större bostadsområdena på södra Lidingö. Ortnamnet Baggeby har sitt ursprung i några av Lidingös allra äldsta lantbruksgårdar som fanns i området och omnämns i skrift redan under 1300-talet. Gårdarna ägdes vid den tiden av drotsen Bo Jonsson-Grip. År 1775 köptes markområdena av Petter Eriksson Svedberg som lät bygga gården Lidingsberg. Lidingsberg finns än idag vackert beläget mot Lilla Värtan och är ett av de allra bäst bevarade sommarresidensen på Lidingö från 1800-talet.

Dagens Baggeby

Utsikten över hela Stockholm från bostäderna i Baggeby är enastående och området är lugnt och trivsamt. I närområdet mellan Baggeby och Larsberg finns Bodals skola, tennishall och bollplan. På Baggeby torg finns restauranger, gym och mindre livsmedelsbutiker. Det är också gångavstånd till Millesgården, butikerna i Larsbergs centrum och gröna promenadstråk. Till Stockholms centrum är det endast 17 minuter med Lidingöbanan och tunnelbanan.

Fakta om Baggeby

John Mattsons hyresrätter: 110
Byggnadsår: 1955-56
Närmaste spårstation: Baggeby
Restid till T-centralen: 17 min
Närmsta park: Promenadvägar längs vattnet, Millesgården
Antal butiker: Baggeby centrum med restauranger, gym och butiker
Skolor i närheten: Bodals skola (6-årsverksamhet till högstadium)

Våra fastigheter i Baggeby

Fastighet

Adress

Byggår

Barkassen 1 Barkassvägen 5-15 1956
Galeasen 2 Farkostvägen 6 1955

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.