Bygglov för U25 på Lidingö

Lidingö stad har nu gett klartecken för byggstart av U25 – ett punkthus med ca 70 ungdomslägenheter för unga vuxna mellan 18-25 år. Den 25 april godkändes bygglovet för projektet formellt av miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Lidingö stad.

Lidingö stad har i samarbete med John Mattson drivit U25 som ett expressprojekt, vilket innebär att handläggningstiden från planuppdrag till antagen detaljplan genomfördes på mindre än ett år, och helt utan överklaganden under samrådsprocessen. Kommunen och John Mattson har haft tätt samarbete för att minimera tiden från idé till färdiga bostäder.

Den framgångsrika expressprocessen visar att det är möjligt att skapa fler mindre och prisvärda hyreslägenheter med bibehållen hög kvalitet, och den snabba takten är en stor fördel med tanke på dagens bostadsbrist för unga.

Entreprenör för projektet är Serneke och första spadtaget planeras till mitten av juni. Inflyttningen är beräknad till våren 2019.

Fakta: U25

  • U25 är ett punkthus med 74 hyresrätter samt lokal i markplan på Agavägen i Larsberg på Lidingö.
  • Huset kommer att innehålla 1:or på 23 kvm, 2:or på 38 kvm samt några större lägenheter för kollektivboende.
  • För att få bo i U25 måste man vara mellan 18 och 25 år. Alla lägenheter förmedlas genom Stockholms bostadsförmedling utan besittningsrätt. De boende behåller sin kötid i bostadsförmedlingen under sin boendetid i U25.

 

 

Mer att läsa

Visa mer >
Barn springer Papricaloppet
24 Maj, 2018

Dags för Papricaloppet i Larsberg!

Lördag 26 maj är det dags för Papricaloppet 2018 i Larsberg på Lidingö. Alla barn är välkomna att röra på sig. Det går bra att föranmäla sig eller dyka upp på plats. > Läs mer
22 Maj, 2018

Magisk konst i trapphusen

John Mattson välkomnar Karin Auran Frankenstein som den elfte och senaste konstnären att utsmycka våra hus och offentliga rum. > Läs mer
Fastigheten Fyren 3 i Larsberg på Lidingö.
18 Maj, 2018

Byten och andrahandsuthyrningar i sommar

John Mattson handlägger inga andrahandsuthyrningar eller lägenhetsbyten under sommaren. > Läs mer