Bygglov för U25 på Lidingö

Lidingö stad har nu gett klartecken för byggstart av U25 – ett punkthus med ca 70 ungdomslägenheter för unga vuxna mellan 18-25 år. Den 25 april godkändes bygglovet för projektet formellt av miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Lidingö stad.

Lidingö stad har i samarbete med John Mattson drivit U25 som ett expressprojekt, vilket innebär att handläggningstiden från planuppdrag till antagen detaljplan genomfördes på mindre än ett år, och helt utan överklaganden under samrådsprocessen. Kommunen och John Mattson har haft tätt samarbete för att minimera tiden från idé till färdiga bostäder.

Den framgångsrika expressprocessen visar att det är möjligt att skapa fler mindre och prisvärda hyreslägenheter med bibehållen hög kvalitet, och den snabba takten är en stor fördel med tanke på dagens bostadsbrist för unga.

Entreprenör för projektet är Serneke och första spadtaget planeras till mitten av juni. Inflyttningen är beräknad till våren 2019.

Fakta: U25

  • U25 är ett punkthus med 74 hyresrätter samt lokal i markplan på Agavägen i Larsberg på Lidingö.
  • Huset kommer att innehålla 1:or på 23 kvm, 2:or på 38 kvm samt några större lägenheter för kollektivboende.
  • För att få bo i U25 måste man vara mellan 18 och 25 år. Alla lägenheter förmedlas genom Stockholms bostadsförmedling utan besittningsrätt. De boende behåller sin kötid i bostadsförmedlingen under sin boendetid i U25.

 

 

Mer att läsa

Visa mer >
John Mattsons logotyp tillsammans med logotyper för Facebook och Instagram.
14 Aug, 2018

Följ oss på Facebook och Instagram

Använder du sociala medier? Det gör vi också! På Facebook och Instagram får du snabb information om evenemang andra händelser i våra områden. Här kan du följa oss. > Läs mer
Besökare till John Mattsons utomhusbio sitter i gräset framför bioduken.
13 Aug, 2018

Utomhusbio i Larsberg är tillbaka!

För andra året i rad anordnar John Mattson utomhusbio i samarbete med Lidingö stad. Sommarbion i det gröna är ett av John Mattsons event som syftar till att skapa möten både mellan husen och över generationsgränserna. > Läs mer
Porträtt av kommissarie Fredrik Wallén.
08 Aug, 2018

”Vårda engagemanget för det egna området”

KRÖNIKA Ju fler som föregår med gott exempel, desto bättre blir tryggheten i ett bostadsområde. Det menar Lidingös kommissarie Fredrik Wallén. I den här gästkrönikan slår han ett slag för den kollektiva styrkan i trygghetsarbetet. > Läs mer