Renovering i Käppala

John Mattsons hus och utemiljöer på Merkuriusvägen och Jupitervägen i Käppala uppgraderas.
På den här sidan kan du läsa mer om hur arbetet går till och se aktuella tidplaner som berör ditt eget bostadsområde.

Aktuella händelser i Käppala

Tips: Registrera din e-postadress så får du snabbt information direkt i din inkorg. Klicka på Se alla händelser och gå längst ner på sidan för att fylla i din e-postadress.

Se alla händelser

 

Aktuell status för projekt på Merkuriusvägen

(Status uppdaterad september 2021)

Basuppgraderingarna i området är klara. Totaluppgraderingar pågår.

Aktuell status för projekt på Jupitervägen

(Status uppdaterad september 2021)

De sista basuppgraderingarna i området är klara vid årsskiftet 21/22.
Totaluppgraderingar pågår löpande i området.
Markarbeten pågår i hela området och beräknas vara klart till årsskiftet 21/22.

Vill du byta lägenhet?

 

I samband med att vi Bas- och Totaluppgraderar lägenheter i Käppala har du som redan bor i området vissa möjligheter att byta lägenhet. Vill du kanske ha en annan utsikt, färre trappor – eller bara slippa bo mitt i en stamrenovering?
Välkommen att höra av dig med dina önskemål till vår kundkoordinator Petronella Armandt.

Här kan du se hur en av våra Totaluppgraderade lägenheter ser ut.

 

 

Aktuellt för alla boende i Käppala

Information inför stambytet

Om din lägenhet har kvar sitt originalbadrum så kommer den att basuppgraderas med ett stambyte. Arbetet tar cirka åtta veckor. Innan arbetet börjar behöver du tömma badrummet och flytta undan föremål på vissa ytor i lägenhetens samtliga rum. Här finns mer information om vad basuppgraderingen innebär, hur det är att bo i lägenheten under ett stambyte och en checklista över vad du behöver förbereda.

Information (pdf)

Störningar i området

Sommaren 2019 drog uppgraderingarna av Käppala igång på riktigt med omfattande markarbete. Arbetet kommer att fortsätta i varierande intensitet under flera år framåt. Markarbetena medför störningar i hela området i form av buller och oljud samt viss dammspridning under arbetstid. Generellt sett passerar byggtrafik på både Jupitervägen och Merkuriusvägen under arbetena och tillgängligheten i området kan tidvis vara begränsad. Vi ber dig att respektera eventuella avspärrningar.

Tömning av vissa förråd och garage

Vi behöver etappvis tömma förråd och garageplatser inför och under vissa arbeten. Om du berörs så meddelar vi dig i förväg. Därför är det viktigt att du märkt upp ditt förråd med ditt lägenhetsnummer.

Vi försöker i möjligaste mån att erbjuda en tillfällig parkering om vi behöver evakuera din befintliga plats. Du som berörs får hem information i förväg.

Så här renoverar John Mattson

Vi uppgraderar våra gamla hus i två steg. Det första steget är Basuppgradering som bland annat innebär att huset du bor i får nya stammar. I ett andra steg gör vi en Totaluppgradering. Det betyder att alla ytskikt i lägenheten byts ut och att en rad moderniseringar av inredning och installationer görs. Här kan du läsa mer om vad som ingår i de olika uppgraderingarna.

Så här renoverar vi


Håll dig uppdaterad

Vi har regelbunden kontakt med dig både inför och under renoveringen. Löpande information om renoveringsarbetet publiceras här på vår webbplats. Vid oförutsedda händelser, eller arbeten som rör just din lägenhet informerar vi dig främst via e-post. Därför är det viktigt att vi har aktuella kontaktuppgifter till dig. Du kan enkelt uppdatera din e-postadress och ditt telefonnummer på Mina Sidor.

Mina Sidor

Frågor?

I vårt digitala kundforum hittar du aktuella och vanliga frågor och svar. Vill du skicka in en egen fråga så svarar vi i regel inom ett vardagsdygn.

Kundforum

Kontakt

Behöver du komma i kontakt med oss i samband med renoveringen av din lägenhet?
Kontakta vår kundkoordinator Petronella Armandt.

Är du osäker på vem du ska vända dig till?
Mejla till [email protected] eller ring oss på 08-613 35 00 så hjälper vi dig.

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.