Bo bilfritt i Stockholm

 

Noden är Stockholms första bilfria flerbostadshus och ett flerbostadshus beläget i Upplands Väsby. Här har vi byggt ett hus med fokus på hållbarhet, gemenskap, cykling och smart service. Inflyttningen i huset startade i oktober 2022.

2018: Laga kraft
2020: Byggstart
2021: John Mattson förvärvar fastigheten
2022: Inflyttning

En plats för dig som vill bo bilfritt i Stockholm

I Noden finns inga privata parkeringsplatser. Istället ligger stort fokus på mer hållbara transportmedel och lösningar som minskar biltransporter till och från bostadshuset.

En plats för cykeln

Vi har byggt flera smarta lösningar för cykel och utrustat huset med olika typer av cykelparkeringar i och utanför lägenhterna, i cykelrum och på gården. Här finns även en cykelverkstad där du som hyresgäst själv kan serva och underhålla din cykel. Du hittar också en cyeklpool för bland annat lådcyklar, kärror och elcyklar.

Vi har förberett så att du som hyresgäst inte ska behöva äga en bil. Istället finns en bilpool för dig som hyresgäst att använda vid de tillfällen du behöver en bil.

Du kan hyra både bil och cykel via OurGreenCar. Läs mer på noden.ourgreencar.se om hur du skapar konto, laddar ner appen, bokar bil/cykel och betalar.

Lätt att ta emot leveranser och matkassar

I Noden kommer leveranserna till dig istället för du till dem. Vi har skapat praktiska lösningar som gör det enkelt att ta emot olika typer av leveranser. I husets entré finns leveransboxar för varor samt kylda leveransboxar för matvarubeställningar. 

Möjlighet att odla i trädgården

I Noden finns en härlig lummig trädgård där du kan odla dina egna grönsaker i odlingslådor, koppla av i en solstol under körsbärsträd eller äta middag i en pergola.

Enkelt med återbruk

För oss är hållbarhet viktigt och återbruk och delning är en naturlig del av det vi vill skapa i huset. Därför gör vi det vi kan för att underlätta för en hållbar vardag. Vi har tjänster som underlättar för dig som bor i Noden att ge prylar ett längre liv, och som gör det enkelt för dig och dina grannar att dela och låna av varandra. Vi hoppas att du som hyresgäst tycker att det här är lika viktigt som vi gör.

Lägenheterna i Noden

Lägenheterna är ljusa, trivsamma, byggda i hållbara material och planerade för att kunna ta in en cykel. Alla lägenheter har säkerhetsdörr, kök och badrum med plats för tvättmaskin. Ekparkett och klinker är de genomgående golvmaterialen. Väggarna är målade. Här nedan ser du några exempelritningar.

 

I Noden finns 73 lägenheter

1 rok, 27 kvm 12 st

2 rok, 54 kvm 55 st

3 rok, 83 kvm 5 st

5 rok, 121 kvm 1 st

Om området

Noden är beläget centralt i Upplands Väsby med närhet till restauranger och butiker – både i huset och i området. Närmaste pendeltågstation ligger endast 2 minuter bort, och här går pendeltåg till både Stockholm city och Uppsala som tar 25 minuter. Till Arlanda tar det endast 8 minuter.

Upplands Väsby är en stad med hjärta; en trygg, vänlig och öppen plats att bo, leva och verka i. I Upplands Väsby finns allt du behöver inom räckhåll, inklusive möjligheter till friluftsliv, motion och avkoppling under hela året – alltid med närhet till naturen. Här finns elljusspår och utegym för dig som vill träna samt flera golfbanor inom räckhåll. För sköna promenader finns vandringsleder och upplevelsestråk. Du kan göra utflykter till badplatser och naturområden och under vintern kan du åka både skidor och skridskor.

Håll koll på viktig information och viktiga datum på vår Instagram!

noden_community

 

– Det här är ett spännande projekt där vi vill erbjuda ett hem till målgrupper utan krav på egen bil. Det ska vara attraktivt att välja ett boende som baseras på delning och mobilitet. Projektet ger John Mattson möjlighet att påverka framtiden mot mer hållbara lösningar. Vi ser mycket fram emot att samarbeta med Upplands Väsby kommun i det här projektet.

Daniel Fornbrandt, affärsutvecklingschef John Mattson

Läs mer

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.