Vår konst

Offentlig konst är ett viktigt inslag i John Mattsons verksamhet. Alla våra verk är samlade i skriften John Mattson och konsten (2019).

Konst för stolthet och gemenskap

John Mattsons satsning på offentlig konst är en självklar del av företagets verksamhet och utgår från övertygelsen att den skapar positiva värden, både för hyresgästerna och för företaget. Konsten kan öka de boendes medvetenhet om sin omgivning och skapar trivsel, stolthet och gemenskap. Den bidrar till en långsiktigt hållbar livsmiljö för både nuvarande och framtida boende.

 

En del av husets identitet

Konsttraditionen lever vidare inom bolaget! Vi fortsätter att installera konst i såväl äldre som nybyggda hus. I Larsberg finns idag konstverk i entréerna till de flesta av våra hus.

De senaste åren har vi fått tillskott av flera olika konstnärer, till exempel glaskonstnären Simon Klenell som 2018 bidrog med ett antal verk i Parkhusen i Larsberg.

För John Mattsons kommande nybyggnationer planeras konsten in i ett tidigt skede, som en integrerad del av arkitekturen.

Konsten i våra områden

Glasskulptur av Simon Klenell.

Larsberg

I Larsberg finns det verk från 1960-talet i 14 punkthus och fyra nyinstallerade konstserier från lika många idag aktiva konstnärer. Keramik, emalj, glas och trä är materialen.

Se konsten i Larsberg

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.