Jobba hos oss

Hos John Mattson är du en del av ett team som trivs och utvecklas tillsammans. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats med sunt klimat och stort eget ansvar. Företagskulturen präglas av öppenhet, generositet och professionalitet. Det ger engagerade och glada medarbetare.

Stark företagskultur

John Mattson har en tydlig värdegrund som genomsyrar verksamheten. Värdegrunden baseras på ett professionellt, engagerat och långsiktigt agerande och vårt syfte är att skapa goda livsmiljöer över generationer. Organisationen fokuserar på kundrelationer, ekonomisk och teknisk förvaltning, fastighetsskötsel samt projektutveckling och fastighetsförädling. Våra avdelningar är Affärsutveckling, Förvaltning, Ekonomi, Projekt och Kommunikation.

John Mattson har ett av branschens högsta serviceindex för kundnöjdhet som alla på företaget gemensamt upprätthåller och förbättrar. Som anställd på John Mattson är man en lagspelare i en stabil organisation med kompetenta och engagerade kollegor som alla strävar mot samma mål – att skapa goda livsmiljöer över generationer.

Se vilka som jobbar här

Lediga tjänster just nu: Förvaltare

 

Läs mer och ansök längre ner på sidan.

Stabil organisation med kompetenta och engagerade kollegor

Ett särskilt prioriterat område är omsorgen om medarbetarnas hälsa. Företaget erbjuder friskvårdstimme varje vecka, massage, träningsbidrag samt hälsoundersökning. För att ytterligare stärka motivation och engagemang finns sedan 1997 ett bonusprogram som utgår från förvaltningsresultat och kundnöjdhet. Företaget har uttalade policybeskrivningar för etik, mångfald, jämställdhet och agerande och vi har en aktiv konstförening som köper in konst och arrangerar konstutlottning för personalen. Vi sätter upp långsiktiga mål för en större gemensam aktivitet vartannat år.

Vi möter framtiden tillsammans

Liksom branschen i stort påverkas John Mattson av digitalisering och ökade krav på effektivitet och service. Organisationen ställs inför utmaningar som ska mötas på alla plan. De kommande årens utveckling i beståndet betyder bland annat nya målgrupper med förväntningar på flexibilitet. John Mattson följer med utvecklingen och säkerställer att utmaningarna kan mötas på bästa sätt genom kunskapsutveckling, internutbildningar och coachning.

Medarbetarundersökningar – årlig intern kulturmätning

John Mattson gör årligen en medarbetarundersökning, med hjälp av företaget Beta. Enkäten ger ett tydligt svar på var begränsningarna finns i företaget, både vad gäller ledarskap, team och individ.

Den senaste mätningen visar John Mattsons styrka när det gäller mätområdena Mål, Utveckling samt Företagets värderingar. Enligt medarbetarundersökningen har företaget en god social arbetsmiljö. Faktorer som ett öppet samtalsklimat och upplevelsen av att ofta skratta och ha kul tillsammans ger ett indexresultat på 83 för lagandan, medan genomsnittet ligger på 80.

I genomsnitt ligger index för medarbetarnas betyg på sin egen och företagets måluppfyllelse på 67. Hos John Mattson ligger detta på 78. På en femgradig skala rankar medarbetarna själva sitt personliga engagemang till 4,4 av 5.

John Mattsons allra starkaste gren i medarbetarundersökningen är området ”uppföljning och utveckling på jobbet”. Här är medarbetarnas upplevelse 89 på indexskalan – nästan 20 enheter högre än på den genomsnittliga arbetsplatsens index, 68. Resultatet visar att ansatser och idéer i mycket hög grad följs upp och förverkligas, men också att det kontinuerligt avsätts tid för att arbeta med utveckling av verksamheten.

Lediga tjänster just nu:

 

Vi söker en förvaltare

Vill du vara med på vår spännande tillväxtresa? Trivs du i en företagskultur som präglas av öppenhet och engagerade medarbetare? Vi söker dig som vill vara med och utveckla John Mattson med fokus på effektiv förvaltning och nöjda kunder.

John Mattson är ett börsnoterat fastighetsbolag med 2 200 bostäder på södra Lidingö. Vi står inför spännande planer då vi har för avsikt att växa. Förutom tillväxt på Lidingö kommer vi att etablera oss i andra kommuner i Stockholmsområdet de närmaste åren.

Tjänsten

Som förvaltare på John Mattson är du en viktig nyckelperson. Rollen innebär att du har ett helhetsansvar för fastigheterna tillsammans med förvaltningsorganisationen. Förvaltaren driver arbetet för att möta kundens behov på bästa sätt och har fokus på att säkerställa ett gott ekonomiskt resultat. Tjänsten innebär ett tätt samarbete med kundvärdar, bovärdar, teknisk förvaltare, projektledare, entreprenörer och leverantörer. Det finns möjlighet till personalansvar i rollen.

Som förvaltare rapporterar du till Förvaltningschefen. Tjänsten är placerad i Larsberg på Lidingö, i trivsamma och vackert belägna lokaler invid vattnet och med närhet till kommunikationer.

Huvudsakliga ansvarsområden

• Vårda och utveckla relationen med våra kunder
• Tillsammans med teamet se till att fastigheterna förvaltas, underhålls och förädlas på ett optimalt sätt, med nöjda hyresgäster och ett långsiktigt värdeskapande som mål
• Leda, utveckla och fördela arbetet i teamet kring fastigheterna och säkerställa ett professionellt och effektivt arbetssätt
• Ansvar för fastigheternas ekonomi, arbete med budget och prognos
• Proaktivt jobba med och initiera värdeskapande åtgärder
• Ansvar för arbetsmiljö och brandskyddsarbete och arbeta systematiskt för att förbättra dem
• Delaktig i upphandling av års- och ramavtal samt kvalitetssäkring av dessa beställningar
• Underhållsplanering samt initiera, beställa och följa upp ombyggnads- och underhållsprojekt
• Bidra till att utveckla våra digitala arbetssätt och hyresgästgränssnitt

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig med relevant utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet från branschen samt erfarenhet av förvaltarrollen. Du ska ha god kunskap inom fastighetsekonomi och hyresjuridik. Du har god IT-vana, tänker digitalt och är bekväm med att arbeta med och sätta dig in i nya digitala verktyg och system. Dokumenterat goda ledaregenskaper är starkt meriterande. Givetvis är du van att hantera olika kontaktytor och trivs med att arbeta i en kundnära roll.

Personliga egenskaper

För att trivas och lyckas i den här rollen är det viktigt att du är trygg i dig själv och din kompetens och att du tycker om fastigheter och mötet med människor. Du har en förmåga att entusiasmera, är tydlig i ditt ledarskap, kan motivera de andra i teamet till goda resultat och samtidigt bidra till en trivsam arbetsmiljö. Du arbetar proaktivt, är nytänkande och får energi av ständig utveckling. I ditt arbete är du strukturerad, tar ett helhetsansvar och ser till verksamhetens bästa. Då arbetet innebär omfattande kontakter med hyresgäster, samarbetspartners och konsulter, krävs det också att du är utåtriktad och en lyhörd relationsbyggare som ser lagarbete som en viktig del av yrkesrollen.

Vi värderar högt att du har en positiv inställning och tycker om att ingå i sociala sammanhang, både med arbetskollegor och med kunder. Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett spännande och varierande arbete i ett företag som är i ständig förändring och tillväxt. Här blir du en del av en organisation med engagerade och glada medarbetare. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats med sunt klimat och en företagskultur som präglas av öppenhet, generositet och professionalitet.

För mer information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Real Competence. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så sök snarast, dock senast den 15 november. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jennica Klaman på jennica.klaman@realcompetence.se.

Ansök

John Mattson i branschen

På LinkedIn kan du läsa mer om våra branschnyheter och om våra medarbetare.

Till LinkedIn

Låter det intressant att jobba hos John Mattson?

Hör av dig till oss med en spontan ansökan.

Läs mer