Jobba hos oss

Hos John Mattson är du en del av ett team som trivs och utvecklas tillsammans. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats med sunt klimat och stort eget ansvar. Företagskulturen präglas av öppenhet, generositet och professionalitet. Det ger engagerade och glada medarbetare.

John Mattson – ett litet företag med stora ambitioner

John Mattson har en tydlig värdegrund som genomsyrar verksamheten. Värdegrunden baseras på ett seriöst, professionellt, engagerat och långsiktigt agerande och en ambition att uppfattas som ett föredöme i branschen. Organisationen fokuserar på kundrelationer, ekonomisk och teknisk förvaltning, fastighetsskötsel samt projektutveckling och fastighetsförädling. Våra avdelningar är Förvaltning, Ekonomi, Projekt och Kommunikation.

John Mattson har ett av branschens högsta serviceindex för kundnöjdhet som alla på företaget gemensamt upprätthåller och förbättrar. Som anställd på John Mattson är man en lagspelare i en stabil organisation med kompetenta och engagerade kollegor som alla strävar mot samma mål – att skapa goda livsmiljöer över generationer.

Se vilka som jobbar här

Stabil organisation med kompetenta och engagerade kollegor

Ett särskilt prioriterat område är omsorgen om medarbetarnas hälsa. Företaget erbjuder friskvårdstimme varje vecka, massage, träningsbidrag samt hälsoundersökning. För att ytterligare stärka motivation och engagemang finns sedan 1997 ett bonusprogram som utgår från förvaltningsresultat och kundnöjdhet. Företaget har uttalade policybeskrivningar för etik, mångfald, jämställdhet och agerande och vi har en aktiv konstförening som köper in konst och arrangerar konstutlottning för personalen. Vi sätter upp långsiktiga mål för en större gemensam aktivitet vartannat år.

Vi möter framtiden tillsammans

Liksom branschen i stort påverkas John Mattson av digitalisering och ökade krav på effektivitet och service. Organisationen ställs inför utmaningar som ska mötas på alla plan. De kommande årens utveckling i beståndet betyder bland annat nya målgrupper med förväntningar på flexibilitet. John Mattson följer med utvecklingen och säkerställer att utmaningarna kan mötas på bästa sätt genom kunskapsutveckling, internutbildningar och coachning.

Lediga tjänster just nu:
Förvaltningschef och Bovärd

Vi söker Bovärd

Vill du vara med på vår spännande tillväxtresa? John Mattson Fastighetsföretagen AB söker en engagerad och serviceinriktad bovärd som gillar samarbete och kundkontakt. Som bovärd hos oss blir du en del av en företagskultur som präglas av öppenhet och professionalitet med engagerade medarbetare.

Om tjänsten
Som bovärd har du direktkontakt med våra hyresgäster och arbetar dagligen med att stärka och utveckla relationen till våra kunder, entreprenörer och andra aktörer i området. Du bevakar serviceärenden från hyresgäster och åtgärdar enklare fel i lägenheter och allmänna utrymmen. Som bovärd ingår du i förvaltningsverksamheten tillsammans med fem andra bovärdar och tre kundvärdar. I din roll som bovärd är du en viktig del av företagets kundförvaltning. Tjänsten är placerad i Larsberg på Lidingö, i trivsamma och vackert belägna lokaler invid vattnet och med närhet till bra kommunikationer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Vara ett ansikte utåt och ha kontakt med hyresgäster i våra områden.
 • Bevaka serviceärenden, ta emot och hantera felanmälan samt återrapportera.
 • Sköta om och utföra enklare felavhjälpande underhåll av byggnaden och dess installationer.
 • Besiktningar vid in- och utflyttningar samt underhåll.
 • Medverka vid myndighetsbesiktningar och kontroller.
 • Anlita, samordna, ha goda relationer till och följa upp leverantörer för arbeten inom ansvarsområdet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst 3 års erfarenhet av rollen som bovärd. Du har en gymnasieutbildning inom fastighetsområdet eller kompetens som kan bedömas som likvärdig. Det är meriterande om du har grundläggande kunskaper inom installations- och byggteknik. Det är positivt om du även har erfarenhet av service eller kundvård. Du har en administrativ förmåga, bra kunskaper i Office-paketet och grundläggande ekonomikunskaper. Eftersom mycket av arbetet sker digitalt bör du vara van vid att använda digitala verktyg.

B-körkort är ett krav.

Du som person
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt engagemang och dina drivkrafter. Det är viktigt att du har ett positivt förhållningssätt, är lyhörd och lyssnar på din omgivning samtidigt som du är kommunikativ.

Du gillar att jobba med människor och att erbjuda god kundservice. Du är öppen, utåtriktad och utbyter gärna erfarenheter, information och idéer med andra. Du är självgående och tar egna initiativ men har inga problem att samarbeta med andra. Du är noggrann, målfokuserad och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt för att nå goda resultat.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar John Mattson med Isaksson Rekrytering & Bemanning AB. Välkommen med din ansökan redan idag då vi arbetar löpande med urval och intervjuer. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Valeria Aravena på 076-000 11 92

Ansök här

Vi söker
Förvaltningschef

Vi söker dig som är en erfaren och engagerad ledare, van att hantera förändringar och drivs av att skapa starka team och nöjda kunder. Lockas du av en viktig och bred roll där du får stort utrymme att agera utifrån strategier och mål? Trivs du i en företagskultur som präglas av öppenhet och professionalitet med engagerade medarbetare? Då kan det vara du som tillsammans med oss är med och utvecklar John Mattson in i framtiden.

Vårt bestånd finns idag på Lidingö. Vi står inför spännande planer då vi har för avsikt att växa. Förutom tillväxt på Lidingö kommer vi att etablera oss i flera kommuner inom de närmaste åren.

Tjänsten
Som Förvaltningschef ansvarar du för bolagets förvaltningsaffär med kundfokus, vilket omfattar personal-, budget- och resultatansvar. Du leder en avdelning med 15 medarbetare, ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Tjänsten är placerad i Larsberg på Lidingö, i trivsamma och vackert belägna lokaler invid vattnet och med närhet till kommunikationer.

Ansvar

 • Leda och motivera medarbetare att nå uppsatta mål.
 • Aktivt medverka i ledningsgruppen och driva och utveckla bolagets förvaltning.
 • Ansvara för uthyrningsprocessen inklusive förhandling.
 • Säkerställa att förbättring av fastigheternas driftnetto sker.
 • Agera beställare samt medverka som kravställare i utvecklingsprojekt.
 • Förhandla och upprätta avtal med hyresgäster och leverantörer samt uppföljning av dessa.
 • Leda, utveckla och följa upp arbetet med kunddialogen.
 • Upprätthålla och förbättra processer och rutiner inom förvaltning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en entusiasmerande ledare med en gedigen bakgrund inom förvaltning. Du har högskoleutbildning eller motsvarande inom exempelvis fastighetsförvaltning, ekonomi och/eller teknik. Din bakgrund inom förvaltning är gedigen. Du har haft personal- och resultatansvar under minst fem år och har erfarenhet av framgångsrik förändringsledning. Din ekonomiska förståelse är god liksom din erfarenhet av att arbeta med budget, prognos, uppföljning samt upphandlingar. Har du arbetat med kundanpassad digitalisering ser vi det som extra meriterande.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen är din förmåga att leda av stor betydelse. Att coacha, skapa engagemang och delaktighet samt visa handlingskraft så att alla i teamet arbetar för att nå uppsatta mål, är en framgångsfaktor. För detta krävs att du är trygg och stabil i din roll, har ett gott omdöme som gör att du har god förmåga att prioritera och fatta korrekta beslut. Att vara strukturerad, planera och organisera effektivt är naturligt för dig. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och en hög grad av ekonomisk medvetenhet. Vi ser också att du har en strategisk förmåga för att lyckas med ditt uppdrag. Självklart har du precis som vi ett genuint intresse av att tillsammans med dina medarbetare se till att skapa och vidareutveckla goda livsmiljöer för våra hyresgäster.

Ansökan
Om du tycker att tjänsten som Förvaltningschef passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. I denna rekrytering samarbetar John Mattson med Fasticon. För att söka tjänsten, registrera ditt cv på www.fasticonjobb.se och bifoga gärna ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Sista ansökningsdatum är 2019-03-22.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Susanne Bryhn på susanne.bryhn@fasticon.se eller 070-531 34 25.

Ansök hos Fasticon

Medarbetarundersökningar – årlig intern kulturmätning

John Mattson gör årligen en medarbetarundersökning, med hjälp av företaget Beta. Enkäten ger ett tydligt svar på var begränsningarna finns i företaget, både vad gäller ledarskap, team och individ.

2017 års enkät visar John Mattsons styrka när det gäller mätområdena Mål, Utveckling samt Företagets värderingar. Enligt medarbetarundersökningen har företaget en god social arbetsmiljö. Faktorer som ett öppet samtalsklimat och upplevelsen av att ofta skratta och ha kul tillsammans ger ett indexresultat på 83 för lagandan, medan genomsnittet ligger på 80.

I genomsnitt ligger index för medarbetarnas betyg på sin egen och företagets måluppfyllelse på 67. Hos John Mattson ligger detta på 78. På en femgradig skala rankar medarbetarna själva sitt personliga engagemang till 4,4 av 5.

John Mattsons allra starkaste gren i medarbetarundersökningen är området ”uppföljning och utveckling på jobbet”. Här är medarbetarnas upplevelse 89 på indexskalan – nästan 20 enheter högre än på den genomsnittliga arbetsplatsens index, 68. Resultatet visar att ansatser och idéer i mycket hög grad följs upp och förverkligas, men också att det kontinuerligt avsätts tid för att arbeta med utveckling av verksamheten.

John Mattson i branschen

På LinkedIn kan du läsa mer om våra branschnyheter och om våra medarbetare.

Till LinkedIn

Låter det intressant att jobba hos John Mattson?

Hör av dig till oss med en spontan ansökan.

Läs mer