Jobba hos oss

Hos John Mattson är du en del av ett team som trivs och utvecklas tillsammans. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats med sunt klimat och stort eget ansvar. Företagskulturen präglas av öppenhet, generositet och professionalitet. Det ger engagerade och glada medarbetare.

John Mattson – ett litet företag med stora ambitioner

John Mattson har en tydlig värdegrund som genomsyrar verksamheten. Värdegrunden baseras på ett seriöst, professionellt, engagerat och långsiktigt agerande och en ambition att uppfattas som ett föredöme i branschen. Organisationen fokuserar på kundrelationer, ekonomisk och teknisk förvaltning, fastighetsskötsel samt projektutveckling och fastighetsförädling. Våra avdelningar är Förvaltning, Ekonomi, Projekt och Kommunikation.

John Mattson har ett av branschens högsta serviceindex för kundnöjdhet som alla på företaget gemensamt upprätthåller och förbättrar. Som anställd på John Mattson är man en lagspelare i en stabil organisation med kompetenta och engagerade kollegor som alla strävar mot samma mål – att skapa goda livsmiljöer över generationer.

Se vilka som jobbar här

Stabil organisation med kompetenta och engagerade kollegor

Ett särskilt prioriterat område är omsorgen om medarbetarnas hälsa. Företaget erbjuder friskvårdstimme varje vecka, massage, träningsbidrag samt hälsoundersökning. För att ytterligare stärka motivation och engagemang finns sedan 1997 ett bonusprogram som utgår från förvaltningsresultat och kundnöjdhet. Företaget har uttalade policybeskrivningar för etik, mångfald, jämställdhet och agerande och vi har en aktiv konstförening som köper in konst och arrangerar konstutlottning för personalen. Vi sätter upp långsiktiga mål för en större gemensam aktivitet vartannat år.

Vi möter framtiden tillsammans

Liksom branschen i stort påverkas John Mattson av digitalisering och ökade krav på effektivitet och service. Organisationen ställs inför utmaningar som ska mötas på alla plan. De kommande årens utveckling i beståndet betyder bland annat nya målgrupper med förväntningar på flexibilitet. John Mattson följer med utvecklingen och säkerställer att utmaningarna kan mötas på bästa sätt genom kunskapsutveckling, internutbildningar och coachning.

Lediga tjänster just nu:

 

Redovisningsekonom

Läs mer om tjänsten nedan.

Vi söker Redovisningsekonom

John Mattson är inne i ett intressant skede av tillväxt med en planerad börsnotering på Nasdaq Stockholms huvudlista. Vi söker nu en redovisningsekonom som vill utvecklas inom redovisning och vara med på bolagets tillväxtresa.

 

Detta söker vi

Som redovisningsekonom kommer du att ha ett helhetsansvar för redovisningen av John Mattsons moderbolag och ett antal dotterbolag. Rollen innebär ett brett ansvar med allt från löpande redovisning till månads-, kvartals- och årsbokslut samt upprättande av årsredovisningar och inkomstdeklarationer. Du kommer även att få möjligheten att utvecklas inom analysarbete, koncernredovisning och rapportering enligt K3 och IFRS. Du kommer att ingå i ett ekonomiteam om 6 medarbetare och rapportera till Redovisningschefen. Vi söker dig som idag är redovisningsekonom och som trivs med ett helhetsansvar och vill specialisera sig på kvalificerade redovisningsfrågor.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer bland annat att arbeta med följande arbetsuppgifter:

  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Löpande redovisning
  • Avstämningar och periodiseringar
  • Rapportering av skatter och avgifter
  • Delta i framtagandet av intern och extern rapportering
  • Upprätta årsredovisningar för dotterbolag
  • Kontinuerligt utveckla rutiner och processer inom redovisning

Du kommer att vara placerad på John Mattsons huvudkontor som är beläget i ljusa och natursköna lokaler på Lidingö, inte långt från Lidingöbron och med buss, Lidingöbanan och båtförbindelse i nära anslutning till kontoret.

Din profil

Du har en adekvat utbildningsbakgrund inom ekonomi och har därefter en bred erfarenhet inom redovisningsområdet. Troligtvis är du idag redovisningsekonom eller redovisningskonsult och vill ta steget vidare till att arbeta mer kvalificerat med redovisning.

Du som person

För att passa in på John Mattson är du en positiv person som tycker om eget ansvar. Du är prestigelös i ditt sätt att vara och värdesätter ett gott samarbete med dina kollegor i organisationen. Du tycker om att arbeta strukturerat och drivs av att leverera med hög kvalitet och du vågar vara handlingskraftig när det behövs.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar John Mattson med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt tfn 073-384 23 94 alternativt Hannah Flyborg på Prodiem, tfn 073-303 36 11.

Välkommen med din ansökan!

Ansök här

Medarbetarundersökningar – årlig intern kulturmätning

John Mattson gör årligen en medarbetarundersökning, med hjälp av företaget Beta. Enkäten ger ett tydligt svar på var begränsningarna finns i företaget, både vad gäller ledarskap, team och individ.

2017 års enkät visar John Mattsons styrka när det gäller mätområdena Mål, Utveckling samt Företagets värderingar. Enligt medarbetarundersökningen har företaget en god social arbetsmiljö. Faktorer som ett öppet samtalsklimat och upplevelsen av att ofta skratta och ha kul tillsammans ger ett indexresultat på 83 för lagandan, medan genomsnittet ligger på 80.

I genomsnitt ligger index för medarbetarnas betyg på sin egen och företagets måluppfyllelse på 67. Hos John Mattson ligger detta på 78. På en femgradig skala rankar medarbetarna själva sitt personliga engagemang till 4,4 av 5.

John Mattsons allra starkaste gren i medarbetarundersökningen är området ”uppföljning och utveckling på jobbet”. Här är medarbetarnas upplevelse 89 på indexskalan – nästan 20 enheter högre än på den genomsnittliga arbetsplatsens index, 68. Resultatet visar att ansatser och idéer i mycket hög grad följs upp och förverkligas, men också att det kontinuerligt avsätts tid för att arbeta med utveckling av verksamheten.

John Mattson i branschen

På LinkedIn kan du läsa mer om våra branschnyheter och om våra medarbetare.

Till LinkedIn

Låter det intressant att jobba hos John Mattson?

Hör av dig till oss med en spontan ansökan.

Läs mer