Renoveringar

Här hittar du information om våra renoveringar och tidplaner för aktuella stambyten. 

Många av våra hus är byggda på 1950- ,60- och 70-talet. Efter en viss tid behöver rör och andra installationer bytas ut genom stamrenovering. De allra flesta av våra hus är stambytta någon gång efter 2012 och kommer därför att hålla i många år till. 

Aktuella renoveringar

Rotebro

Vi planerar att starta basuppgraderingen av våra fastigheter i Rotebro (exkluderat Ringaren 2) preliminärt i början av 2025. Nu pågår förberedelser i form av projektering och hyresförhandling med hyresgästföreningen. 

Du som berörs kommer att få information från oss 3-4 månader innan basuppgraderingen påbörjas i ditt hus. Vi kommer då att bjuda in till hyresgästmöten, och därefter hålla dig uppdaterad löpande genom informationsutskick. Basuppgradering innebär att vi gör ett stambyte och din lägenhet får ett nytt badrum. Vi kommer också att börja totaluppgradera vakanta lägenheter, vilket innebär att vi renoverar hela lägenheten från golv till tak.

Mer om Rotebro

Har du frågor? Välkommen att kontakta våra kundkoordinater på [email protected] eller 08-613 35 00.

Bilden till vänster visar hur en av våra totaluppgraderade lägenheter i Rotebro skulle kunna se ut.

 

 

Titta in i vår visningslägenhet i Rotebro!

 

Är du nyfiken på hur en totaluppgraderad lägenhet ser ut? Kika in i vår visningslägenhet och ta dig en titt på egen hand.

Se visningslägenheten

 

Lägenhetens utformning visar hur en totaluppgraderad lägenhet kan se ut, exakt utformning beror bland annat på förhandlingar med hyresgästföreningen. Vi förbehåller oss rätten till ändringar.

Rotsunda

Vi planerar att starta basuppgraderingen av våra fastigheter i Rotsunda preliminärt under 2026. Innan vi påbörjar renoveringen i Rotsunda så kommer vi att uppgradera vårt område i Rotebro.

Nu pågår förberedelser i form av projektering, godkännandeprocess av önskade åtgärder och så småningom möten med hyresgäster och hyresförhandling med hyresgästföreningen. 

Du som berörs av renoveringen kommer att få information från oss under 2024-2025. Vi kommer då skicka ut information via Mina Sidor och bjuda in till hyresgästmöten. 

Mer om Rotsunda

Har du frågor redan nu? Välkommen att kontakta våra kundkoordinater på [email protected] eller 08-613 35 00.

Käppala

Årsskiftet 2021/2022 var alla basuppgraderingar klara på Merkurius- och Jupitervägen i Käppala på Lidingö. Nu fortsätter vi att löpande totaluppgradera lägenheter i samband med vakanser. Det innebär att det fortfarande kan förekomma arbeten som stör. Vår ambition är att gå ut med aviseringar inför i så god tid som möjligt. 

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om vad vi gjort i Käppala.

Mer om Käppala

Bilden intill visar hur en av våra totaluppgraderade lägenheter i Käppala ser ut.

Så går våra renoveringar till

Vi genomför två olika typer av renoveringar; basuppgradering och totaluppgradering. Vilken renovering som behöver göras i respektive hus styrs av fastighetens förutsättningar och tekniska status. När vi stamrenoverar gör vi samtidigt flera uppgraderingar i huset för att möta moderna krav på säkerhet, funktion och hållbarhet. Det handlar till exempel om förbättrad tillgänglighet i entréerna och energibesparande belysning i gemensamma utrymmen.

Vad innebär basuppgradering?

Basuppgradering innebär ett stambyte där rören för vatten och avlopp byts ut och elinstallationer uppgraderas. Du som hyresgäst får dels ett helt nytt badrum, men vi gör också åtgärder i köket och sätter in en ny blandare och förbereder för diskmaskin. En basuppgradering tar cirka två månader och du som boende bor kvar under arbetets gång.

Vad ingår i basuppgradering?

  • Nya vatten- och avloppsstammar
  • Nytt badrum
  • Nya elinstallationer i alla rum
  • Säkerhetsdörr till lägenheten*
  • Digital nyckelbricka istället för portnyckel*

*gäller inte alla hus

Hyresjustering efter renovering

Efter en basuppgradering uppdateras din hyra. Den nya hyran baseras på lägenhetens bruksvärde efter renoveringen och förhandlas med Hyresgästföreningen.

Vad innebär totaluppgradering?

En totaluppgradering innebär att all utrustning moderniseras och att lägenheten får ny köksinredning och helt nya ytskikt. Att bo i 1950- och 60-talshus på 2000-talet ska nämligen vara attraktivt, bekvämt och långsiktigt. Vi förädlar därför våra äldre hus för att säkerställa hög byggteknisk kvalitet och bra boendestandard långt in i framtiden. Lägenheterna i våra 50- och 60-talshus totalrenoveras i takt med att de blir tomställda vid hyresgästbyten.

 

I filmen intill kan du se hur lägenheterna i Larsberg ser ut efter en totalrenovering.

Titta in i vår visningslägenhet i
Larsberg!

 

Är du nyfiken på hur en totaluppgraderad lägenhet ser ut? Vår visningslägenhet i Larsberg är ett exempel på en renoverad lägenhet. Den exakta utformningen beror bland annat på förhandlingar med hyresgästförening. Vi förbehåller oss rätten till ändringar.

Se visningslägenheten 

Slitstarka material

Våra totaluppgraderade kök förses med induktionshällar, kaklade väggar och slittåliga bänkar.

Originalcharm i modern tappning

Många av lägenheternas detaljer från 1960-talet kan bevaras när vi totalrenoverar. På så vis kan bostäderna bli mer energieffektiva, tillgängliga och funktionella - utan att ge avkall på sin originalcharm.

Högre standard för dig och för miljön

Alla stambytta badrum får snålspolande toaletter och helkaklade väggar.

Har du frågor om renovering?

Kontakta våra kundkoordinatorer. De finns med dig under hela processen och svarar på dina frågor.

Mejl: [email protected]
Telefon: 08-613 35 00

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.