När du ska flytta ut

Har du bestämt dig för att flytta behöver du tänka på flera saker som rör lägenheten. Du behöver till exempel säga upp kontrakt i god tid och planera flyttstädning.

Säga upp kontrakt

Vid avflyttning måste kontraktet alltid sägas upp skriftligt. Gör det i god tid – du är betalningsansvarig för hyran under hela uppsägningstiden. Uppsägningstiden står angiven i kontraktet, observera att den månad lägenheten sägs upp inte räknas in i uppsägningstiden. Du kan säga upp ditt kontrakt via Mina Sidor, posta in uppsägningen eller göra en digital uppsägning.
Blankett för uppsägning hittar du här

Nycklar, abonnemang

Samtliga nycklar, inklusive kopior lämnas till John Mattson senast klockan 12.00 den dag avflyttning sker enligt kontraktet. Sker flytten under en helg överlämnas nycklarna påföljande vardag före klockan 12.00. Glöm inte att göra flyttanmälan till skattemyndigheten och säga upp elabonnemang och i förekommande fall kabel-TV och Internet.

Besiktning

I samband med att du flyttar gör John Mattson en besiktning av lägenheten där vi kontrollerar eventuella skador. Vi kontaktar dig för bokning av besiktningen. Det är bra om du kan närvara vid besiktningen. Tänk på att alla saker och utrustning som tillhör lägenheten ska finnas på plats vid besiktningen, till exempel dörrar eller luckor som du har satt ner i källaren.

Förråd

Om du byter lägenhet inom fastigheten så följer förrådet med lägenheten och måste därmed skiftas.

Flyttstädning

När du lämnar lägenheten är det viktigt att den är helt städad. Detta ansvarar du alltså för själv. Om lägenheten inte är ordentligt städad kompletterar vi städningen och debiterar dig för kostnaden. Hål och skador som uppstår vid nedmontering av exempelvis speglar och hyllor ska repareras. Gardinbeslag, vädringsbeslag och brandvarnare ska lämnas kvar i lägenheten. Som hyresgäst är du skyldig att betala för eventuella skador eller ombyggnader i lägenheten som måste återställas vid avflyttningen. Kom ihåg att även städa balkongen och förrådet innan du lämnar in nycklarna. Här finns en checklista som är bra att använda vid flyttstädningen

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.