Information om den årliga hyreshöjningen för John Mattsons bostäder i Stockholm

Boende, Nyheter

Förhandlingarna mellan John Mattson och Hyresgästföreningen om hyrorna för 2024 är nu klara. Från och med den 1 mars höjs hyran för merparten av våra hyresgäster i Stockholm med 5,7 % * (normhyra under 1850 kr/kvm). Detaljerad information om vilken höjning som gäller för just dig hittar du på Mina sidor i samband med utskicket av hyresavin för juli. Din hyresavi för juli hittar du på Mina sidor från mitten av juni.

 

Den retroaktiva höjningen för perioden mars-juni 2024 fördelas ut på de tre kommande hyresavierna för juli, augusti och september. Det har varit en god dialog under förhandlingarna där parterna haft ömsesidig respekt för varandras situation. Dock har de senaste åren präglats av hög inflation med stora kostnadsökningar för energi, byggmaterial och tjänster samt kraftigt ökade räntekostnader. Det ansträngda ekonomiska läget drabbar både privatpersoner och bolag, så även John Mattson som bolag.

 

* För de allra flesta lägenheter i Stockholm med en sk presumtionshyra eller med normhyra över 1 850 kr/kvm blir hyreshöjningen 4,1 %. Du ser din nya hyra på hyresavin för juli samt i informationen som kommer i samband med utskicket av avierna. Du som redan har en förhandlad hyra för 2024 i enlighet med ditt avtal kan dock bortse från denna information.

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.