Så många flyttade in hos oss under 2018

2018 kunde vi erbjuda nya hem åt rekordmånga bostadssökande. Den främsta orsaken är våra två nybyggda hus invid den gröna Larsbergsparken på Lidingö. I år färdigställer vi ännu ett nytt hus och ser fram emot att välkomna ytterligare 74 hushåll.

Boende

Under 2018 har totalt 261 lägenheter förmedlats åt John Mattson genom Stockholms Bostadsförmedling. Samtliga lägenheter var hyresrätter med förstahandskontrakt.

Siffran innebär en ökning med 188 inflyttningar jämfört med året innan. Den största orsaken är att vi färdigställde Parkhusen med 80 helt nya lägenheter i direkt anslutning till den grönskande Larsbergsparken.

Under 2017 avvecklades också vår egen bostadskö, vilket ytterligare höjde antalet nya inflyttningar genom Bostadsförmedlingen.

Den genomsnittliga kötiden för våra lägenheter som förmedlades 2018 var 9,3 år.

Mycket talar för att antalet nya hyresgäster blir högt även i år. Under våren startar nämligen förmedlingen av ungdomsbostäderna i U25, vilket innebär ytterligare 74 nybyggda lägenheter med centralt läge i Larsberg. I U25 har de boende en tidsbegränsad boendetid på max fyra år. Den typen av förmedlade kontrakt visas inte i Bostadsförmedlingens statistik.

I utbyte mot den tidsbegränsade boendetiden får ungdomarna som flyttar in i U25 behålla sin kötid hos Bostadsförmedlingen. Den som flyttar vidare kan därför ha upp till fyra års längre kötid i bagaget när det är dags att söka nästa boende.

 

Så många söker bostad i Stockholm

I slutet av 2018 fanns 635 730 personer registrerade som bostadssökande, men Bostadsförmedlingen själva uppskattar att endast omkring 14% av dessa är aktivt sökande, det vill säga personer som gör fem eller fler intresseanmälningar per år.

Mer att läsa

Visa mer >
Logotyp för John Mattsons loppmarknad i Larsberg våren 2018

Dags igen för Loppis i Larsberg

Söndagen den 28 april är Loppis i Larsberg tillbaka! I år utökar vi med ännu fler bord. Vill du vara med och sälja? Här hittar du mer information. > Läs mer

Det trygga boendet

Att känna sig trygg i sin boendemiljö är viktigt för att må bra. Här kan du läsa om hur vi på John Mattson arbetar med att skapa trivsamma och trygga boendemiljöer för alla. > Läs mer

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.