Svalkande tips under sommaren

Boende, Nyheter

Här kommer några svalkande tips på hur du och din lägenhet håller sig sval under sommarmånaderna:

  1. Stäng ute solen: Dra ner persienner eller dra för gardiner under dagen för att blockera den varma solen.
  2. Vädra på kvällen: Öppna fönstren på kvällen när utomhusluften är svalare. Skapa gärna ett korsdrag genom lägenheten för att maximera luftcirkulationen.
  3. Minska värmeutsläpp: Stäng av elektroniska apparater som genererar värme, som datorer, TV-apparater och annan elektronik. Släck onödig belysning som genererar värme, som lysrör och halogenlampor. Även användning av ugn, spis och diskmaskin genererar värme i lägenheten så försök att undvika att använda dessa apparater under de varmaste timmarna på dagen.
  4. Skapa svalka: Ta en sval dusch eller ett dopp utomhus för att svalka av dig själv. Du kan också lägga lakan i en påse i frysen en stund och sedan bädda med dem för att få svala lakan.
  5. Använd fläktar: Använd en vanlig bords- eller golvfläkt för att skapa luftcirkulation i rummet. Placera gärna en grund skål med is framför fläkten för att kyla ner luften som fläkten blåser ut.
  6. Håll dig hydrerad: Drick tillräckligt med vatten för att hålla dig sval och hydrerad. Undvik stora mängder söta drycker och alkohol.
  7. Kontrollera ventilationen: Se till att ventilerna i lägenheten är öppna och rena. Stäng aldrig ventilerna, eftersom det kan påverka ventilationssystemet negativt. Håll frånluftsventilerna rena och kontrollera att de fungerar genom att använda en bit tunt papper mot frånluftsventilen.
  8. Var uppmärksam på kroppen: Var uppmärksam på tecken på överhettning och vätskebrist. Om du upplever förhöjd kroppstemperatur, puls, andningsfrekvens, yrsel eller onormal trötthet, kontakta sjukvården för råd.

 

Vill du bevaka händelser i din fastighet?

Börja prenumerera på våra utskick här!

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.