Aktivera din internetuppkoppling

Du som bor hos oss i Larsberg har tillgång till internetuppkoppling från Bredband2. Du måste själv aktivera anslutningen om din lägenhet inte varit ansluten till Bredband2 förut. Såhär kommer du igång.

Information in English

John Mattson har installerat fibernät i Larsberg för att ge alla hyresgäster bättre och snabbare internet från Bredband2. 
Du kan fortfarande använda vissa tv-tjänster från vårt gamla Com Hem-nät, men du behöver då koppla in din digitalbox på rätt sätt. Instruktioner för detta hittar du längre ner på den här sidan under rubriken ”TV”.

Sedan 2018 är det Bredband2 som är internetleverantör till våra hus i Larsberg. Uppkopplingen kommer in i din lägenhet genom en så kallad mediaomvandlare – en vit låda – som finns installerad i hallen eller i klädkammaren i din lägenhet. Om ingen bott i lägenheten före dig och aktiverat uppkopplingen så måste du göra det själv om du vill ha internet i din lägenhet.

Du måste själv ansluta mediaomvandlaren till din dator eller router och teckna ett abonnemang med internetleverantören Bredband2. Hur du gör kan du läsa längre ner på den här sidan

Kostnaden för abonnemanget hos Bredband2 är 225 kronor per månad och betalas tillsammans med din hyra. Observera att när du tackat ja kan anslutningen inte avslutas.

Behöver du hjälp med anslutningen, kontakta kundtjänst hos Bredband2 på telefonnummer 08-447 73 50.

Det här behöver du för att komma igång:

  • En nätverkssladd
   Nätverkssladd (ethernetkabel) kan du köpa t.ex. i hemelektronikbutiker.

Så här gör du för att ansluta din nya uppkoppling:

Bredband2 ansvarar för din internetuppkoppling. Behöver du hjälp med att komma igång, eller har du andra frågor om fiberanslutningen? Ring support hos Bredband2 på telefonnummer 08-447 73 50.

 1. Koppla en nätverkssladd mellan uttaget märkt LAN1 i mediaomvandlaren och din dator, eller router om du vill ansluta fler enheter.
 2. Öppna en webbläsare i din dator. Du får upp en inloggningsruta från Bredband2. Öppnas inte inloggningsrutan så gå till adressen brf.bredband2.com
 3. Skriv in ditt personnummer och klicka på ”Logga in”. Du ska då komma in i beställningsportalen.
  OBS: Du ska inte ange något lösenord. Om inloggningsrutan visar ett meddelande om att du måste ange ditt lösenord (se bild) så betyder det att du fortfarande är uppkopplad mot internet från en annan leverantör och inte mot Bredband2. Avaktivera då din andra uppkoppling och öppna din webbläsare på nytt.

  Bild av en dialogruta som visas när användaren försöker starta sin anslutning till Bredband2 men fortfarande är uppkopplad mot Com Hem. Visas den här röda rutan så är du fortfarande ansluten till internet från Com Hem. Anslutningen måste avaktiveras så att datorn/enheten du använder hittar internetanslutningen från Bredband2. Stäng av din anslutning från Com Hem, öppna webbläsaren på nytt och prova att logga in igen. (Klicka på bilden för att göra den större)
  Visas den här röda rutan så är du fortfarande ansluten till internet från en annan leverantör. Anslutningen måste avaktiveras så att datorn/enheten du använder hittar internetanslutningen från Bredband2. Stäng av din andra anslutning, öppna webbläsaren på nytt och prova att logga in igen. (Klicka på bilden för att göra den större)

   

  När du kommit in i beställningsportalen följer du instruktionerna på skärmen för att ange dina kontaktuppgifter och välj tjänsten ”700/700 Mbit/s”.

 4. På nästa sida får du information om valfria tilläggstjänster från Bredband2. På sista sidan godkänner du din beställning.
 5. Starta om datorn för att aktivera anslutningen. När datorn har startat upp igen kan du börja använda din nya fiberuppkoppling.
 6. Vill du använda nätverksuttagen som sitter längs med väggarna i din lägenhet så måste du sätta nätverkssladdar mellan uttagen i mediaomvandlaren och motsvarande uttag i skåpet där mediaomvandlaren sitter.

 

Frågor och svar om din nya uppkoppling

TV

 1. Kan jag fortsätta se på teve från Com Hem när jag har internet från Bredband2?
  Ja, du kan fortsätta titta på tv men för att ha tillgång till alla dina kanaler måste du koppla om digitalboxen. TiVo-boxar kräver att du först gör internetanslutningen till Bredband2 för att du ska få tillgång till alla funktioner i boxen. Anslut din nya internetuppkoppling och koppla sedan ihop din box och fiberomvandlaren med en nätverkssladd. Om du inte kan eller vill ansluta med nätverkssladd så kan du ansluta trådlöst med hjälp av en trådlös USB-brygga. Kontakta Com Hem om du vill beställa en sådan.
  Andra digitalboxar kopplas om enligt bilden:
 2. Kan jag få ännu fler TV-kanaler när jag får fiber?
  Du kan utöka eller minska ditt TV-utbud hos Com Hem men du kan också skaffa ett TV-abonnemang hos företaget Sappa genom din fiberuppkoppling. Är du intresserad av TV från Sappa kontakta dem på 0774-444 744 eller besök sappa.se. Du behöver ha ett internetabonnemang från Bredband2 för att kunna använda Sappa. Om du vill ändra ditt tv-utbud hos Com Hem ring 91 222.

 

Telefon

 1. Kan jag fortsätta använda min IP-telefoni som vanligt efter att Com Hem släcks ner?
  Nej, du måste beställa ett nytt abonnemang från Bredband2. Befintligt abonnemang sägs upp automatiskt. Ett nytt abonnemang kostar 99 kronor i månaden, och du får ringa för hela beloppet. Ringer du för mer än så, så debiteras du för de samtal som överstiger ditt månadsbelopp.
 2. Jag har bara IP-telefoni idag men inget bredband.
  Du måste ändå teckna ett nytt telefonabonnemang från Bredband2. Kontakta John Mattsons kundtjänst på 08-613 35 00 för att göra beställningen och boka tid för installation. Observera att det tar cirka två veckor att få ditt nya abonnemang installerat.
 3. Kostar det något att byta telefonabonnemang?
  Nej, om du redan bor hos oss i ett tidigare Com Hem-hus så debiteras du ingenting för att avsluta ditt telefonabonnemang från Com Hem. Att flytta över ditt nuvarande telefonnummer till ditt nya abonnemang är också helt kostnadsfritt.

Internet

 1. Hur snabb är fiberuppkopplingen?
  Din nya uppkoppling från Bredband2 har en hastighet upp till 700/700 Mbit/s.
 2. Kan jag fritt välja internetleverantör?
  Nej, du som bor hos John Mattson i Larsberg kan bara ansluta dig till Bredband2.

 

Teknik

 1. Kan jag använda min befintliga router?
  Har du själv köpt en router i butik så ska den fungera. Har du fått en router av en tidigare internetleverantör kommer du troligtvis inte kunna använda den. Du kan köpa en router i valfri hemelektronikbutik eller välja att hyra en via Bredband2 i samband med att du ansluter dig. Då ingår support för routern i kostnaden. Leveranstiden för din router från Bredband2 är ca fem arbetsdagar, och routern skickas till ditt närmaste postombud.
 1. Var i lägenheten finns min mediaomvandlare?
  Du hittar mediaomvandlaren (en vit låda) monterad i garderoben i din hall eller i klädkammaren. Vill du ha extra nätverksuttag i din lägenhet kostar det 10 kronor per månad och uttag. Kontakta John Mattsons kundtjänst om du vill beställa fler nätverksuttag. Tänk på att beställa i god tid om du vill kunna använda dina nya uttag så snart som möjligt efter att fiberanslutningen gjorts.
 1. Jag har ingen dator men vill ha internet. Hur gör jag då?
  Du behöver en router med WiFi för att kunna göra anslutningen från en trådlös enhet som en surfplatta eller mobiltelefon.

Mer information

Information som finns på Bredband2:s hemsida är riktad till privatpersoner och stämmer därför inte nödvändigtvis överens med vad som gäller för John Mattsons kunder. Kontakta kundtjänst hos Bredband2 istället om du har frågor: telefon 08-447 73 50.

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

 • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.