För dig som bor i Rotsunda eller Rotebro

 

Från och med den 4 maj 2020 är John Mattson din nya hyresvärd. Då är det oss du ska vända dig till för att göra felanmälan eller få svar på frågor om ditt boende. Här kan du läsa om hur det fungerar att bo hos oss.


Flyttar du in eller ut i maj?

Du som ska hämta eller lämna nycklar i månadsskiftet april/maj 2020 ska göra detta på Sollentunahems kontor på Malmvägen. Kontakta gärna Sollentunahems kundtjänst om du har frågor om din in- eller utflyttning.

Mina Sidor – portalen för dina kundärenden

Vår kundportal heter Mina Sidor och nås från den gröna knappen uppe till höger här på vår webbplats. Det är på Mina Sidor som du registrerar felanmälningar. Här kan du också se dina hyresavier, hitta information om dina hyresavtal och ansöka om lägenhetsbyte, söka garage- eller parkeringsplatser samt lediga förråd.

Någon gång under maj kommer även tvättstugebokningen att aktiveras på Mina Sidor för dig som bor i Sollentuna. Fram till dess kan du fortsätta boka tvättid som du gör idag. Du kan logga in på Mina Sidor från och med den 4 maj, och se dina första avier från och med juli. Inloggningsuppgifter till Mina Sidor får du hem i ett brev.

Din kötid

Vill du bo större, mindre eller i ett annat område? Lediga lägenheter publiceras löpande på Mina Sidor, och förmedlas framför allt utifrån kötid och inkomstkrav. Hos oss är det din boendetid med förstahandskontrakt som räknas som kötid, och dina ködagar från Sollentunahem följer med när du blir hyresgäst hos oss.

Kontrollera dina kontaktuppgifter

Första gången du loggar in på Mina Sidor ber vi dig att kolla igenom dina kontaktuppgifter och uppdatera dem om de inte är aktuella eller om någon uppgift saknas. Vi rekommenderar också att du byter lösenord första gången du loggar in. Skulle du senare glömma bort det lösenord du själv valt så kan du beställa ett nytt lösenord på samma sida där du loggar in på Mina Sidor.

Felanmälan

Våra bovärdar hjälper dig gärna om något går sönder eller inte fungerar. Vi vill passa på att informera dig om att du kan bli debiterad för åtgärder som du förväntas kunna göra själv eller för fel som du orsakat själv, till exempel om du försökt spola ner ett föremål som fastnat i toaletten. Är du osäker på om du kommer att bli debiterad för ditt ärende? Ring eller mejla oss innan du gör din felanmälan så hjälper vi dig.

Hyresinbetalningar

Från och med augusti 2020 betalar du din hyra till oss istället för till Sollentunahem. Dina två första hyresavier från oss får du hem i juli. Vi aviserar därefter för tre månader i taget.

Du som idag betalar hyran med autogiro behöver inte göra om ditt autogiromedgivande. Du betalar till samma bankgiro som tidigare. Betalar du inte hyran med autogiro idag men vill börja göra det, så hittar du blankett för det här på vår webbplats.

Du som idag betalar hyran med e-faktura behöver betala avin som kommer med posten eftersom vi inte erbjuder e-faktura i dagsläget.

Vi vill träffa dig

Vi kommer att bjuda in till en trevlig välkomstaktivitet för att få en chans att säga hej och grilla korv tillsammans. På grund av det pågående utbrottet av coronavirus gäller  restriktioner som gör att allmänna sammankomster inte är tillåtna. Vi behöver därför avvakta med att bestämma ett datum för vår välkomstaktivitet tills läget i samhället har stabiliserat sig.

Till dess får vi lära känna varandra på andra sätt. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller synpunkter. Vi ser fram emot att lära känna dig och hälsar dig varmt välkommen som ny hyresgäst hos oss!

Kontakt och information

Har du generella frågor om ditt boende rekommenderar vi att du börjar med att titta i vår kunskapsbank för att få snabbast svar. Finns inte svaret du söker i där så kan du söka bland vanliga och aktuella frågor i vårt kundforum Frågor och Svar. Vill du ringa oss eller besöka vårt kontor så hittar du alla övriga kontaktuppgifter här.

Våra områden i Sollentuna

Klicka på bilden för att se kartan i större format.

Våra adresser i Rotebro

Gillbostråket 27 – 43
Gillbostråket 45 – 61
Gillbostråket 65 – 71
Gillbostråket 7 – 23
Gillbostråket 73 – 79
Gillbostråket 83 – 89
Gillbostråket 91 – 97
Kung Hans väg 159 – 169
Kung Hans väg 171 – 183
Kung Hans väg 185 – 191
Kung Hans väg 49 – 81
Kung Hans väg 85 – 97
Kung Hans väg 9 – 45
Sturevägen 108A – 120
Sturevägen 84 – 94
Sturevägen 96 – 106
Ytterbyvägen 4B, 4C

Klicka på kartan för att se den i större format.

Våra adresser i Rotsunda

Drabantstigen 1 – 5
Drabantstigen 2, 4
Drabantstigen 7 – 11
Rotsunda torg 1 – 7
Staffans Väg 16
Rotsunda torg 2, 4
Rusthållarevägen 13 – 17
Rusthållarevägen 18, 20
Rusthållarevägen 3 – 11
Skvadronsvägen 1, 3
Skvadronsvägen 2 – 6

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.