Stockholms första bilfria flerbostadshus

 

I Noden, Upplands Väsby, har vi fokus på hållbarhet och gemenskap.
Här bygger vi ett av Stockholms bilfria flerbostadshus med stort fokus på cykling och smart service.
Du söker lägenhet hos Bostadsförmedlingen i Stockholm.

2018: Laga kraft
2020: Byggstart
2021: John Mattson förvärvar fastigheten
Oktober 2022: Inflyttning

Ansök nu

Beräknat inflyttningsdatum är oktober 2022

Är du intresserad av att hyra, sök lägenhet genom att klicka på knappen nedan.

Bostadsförmedlingen i Stockholm

 

För dig som vill bo utan bil

Utan privata parkeringsplatser ligger stort fokus i stället på cykeln samt olika lösningar för att minska biltransporter till och från huset.

Plats för cykeln

I Noden finns massor med smarta lösningar för cykel. Vi har utrustat huset med många olika typer av cykelparkeringar. Både i och utanför lägenheterna, i cykelrum och på gården. Här finns också en verkstad där man som hyresgäst själv kan serva och underhålla sin cykel. Här finns en cykelpool för bland annat lådcyklar, kärror och elcyklar samt en bilpool för de tillfällen bil behövs. Väl förberett för att man som hyresgäst inte ska behöva äga egen bil.

Bil och cykel hyrs via OurGreenCar. Läs mer på noden.ourgreencar.se om hur du skapar konto, laddar ner appen, bokar bil/cykel och betalar.

Förberett för din matkasse

Vi låter leveranser komma till dig i stället för du till dem.  Här finns praktiska lösningar för att enkelt kunna ta emot olika typer av leveranser. I husets entré finnas leveransboxar för varor samt kylda boxar för matvarubeställningar.

Odla i trädgården

I noden finns en härlig lummig trädgård. Här finns möjlighet att odla sina egna grönsaker i våra odlingslådor eller bara koppla av i en solstol under körsbärsträden eller äta middag i pergolan.

Enkelt att återbruka

Hållbarhet är viktigt för oss. Återbruk och delning är en naturlig del av det vi vill skapa i huset. Vi har tjänster som ska underlätta för boende att ge prylar ett längre liv.  Här ska man också kunna dela och låna av varandra. Vi hoppas att våra hyresgäster tycker detta är lika viktigt som vi tycker, och gör det vi kan för att underlätta för en hållbar vardag.

Våra lägenheter

Lägenheterna är ljusa, trivsamma, byggda i hållbara material och planerade för att kunna ta in en cykel. Alla lägenheter har säkerhetsdörr, kök och badrum med plats för tvättmaskin. Ekparkett och klinker är de genomgående golvmaterialen. Väggarna är målade. Här nedan ser du några exempelritningar.

 

I Noden finns 73 lägenheter

1 rok, 27 kvm 12 st

2 rok, 54 kvm 55 st

3 rok, 83 kvm 5 st

5 rok, 121 kvm 1 st

Området

Noden ligger centralt läge i Upplands Väsby med direkt närhet till restauranger, service och butiker, både i huset och i området. Här har du närhet till både service och natur. Stationen ligger 2 minuters promenad bort med pendeltåg till både Stockholms city och Uppsala på 25 min. Till Arlanda tar det 8 min.

Upplands Väsby är en stad med hjärta, en trygg, vänlig och öppen plats att bo, leva och verka i. I Upplands Väsby finns allt du behöver inom räckhåll. Här finns restauranger och butiker och samhällsservice, både i centrala staden och i Väsby centrum. Här är allt nära.

I Upplands Väsby finns många möjligheter för friluftsliv, motion och avkoppling under hela året – alltid med närhet till naturen. Här finns elljusspår och utegym för dig som vill träna. Här finns flera golfbanor inom räckhåll. För sköna promenader finns vandringsleder och upplevelsestråk. Du kan göra utflykter till badplatser och naturområden. Under vintern kan du åka både skidor och skridskor.

Följ oss gärna på instagram så du inte missar viktig information och datum!

noden_community

 

– Det här är ett spännande projekt där vi vill erbjuda ett hem till målgrupper utan krav på egen bil. Det ska vara attraktivt att välja ett boende som baseras på delning och mobilitet. Projektet ger John Mattson möjlighet att påverka framtiden mot mer hållbara lösningar. Vi ser mycket fram emot att samarbeta med Upplands Väsby kommun i det här projektet.

Daniel Fornbrandt, affärsutvecklingschef John Mattson

Läs mer

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.