Vilunda

Stockholms första bilfria flerbostadshus

I Vilunda i Upplands Väsby bygger vi Stockholms första flerbostadshus för hållbar mobilitet och utan krav på privata parkeringsplatser.
Byggnadsentreprenör är Veidekke Entreprenad. Inflyttning är beräknad till hösten 2022.

2018: Detaljplan laga kraft
2019: Byggstart
2022: Inflyttning planeras till hösten

I Vilunda i Upplands Väsby bygger vi Stockholms första flerbostadshus för hållbar mobilitet och utan krav på privata parkeringsplatser.

Platsen för vårt nya hus har ett centralt läge i Vilunda, Upplands Väsby, cirka 200 meter från Upplands Väsbys pendeltågstation och Väsby centrum. Här bygger vi 73 hyreslägenheter samt verksamheter i bottenvåningarna. Inflyttning är beräknad till andra halvåret 2022. Byggentreprenör är Veidekke Entreprenad.

Utan krav på privata parkeringsplatser ligger stort fokus istället på mobilitetslösningar och här planeras bland annat för egen bil- och cykelpool, kylrum för matleveranser, e-handelsboxar och smarta cykellösningar.

– Det här är ett spännande projekt där vi vill erbjuda ett hem till målgrupper utan krav på egen bil. Det ska vara attraktivt att välja ett boende som baseras på delning och mobilitet. Projektet ger John Mattson möjlighet att påverka framtiden mot mer hållbara lösningar. Vi ser mycket fram emot att samarbeta med Upplands Väsby kommun i det här projektet, säger Daniel Fornbrandt, affärsutvecklingschef John Mattson.

Vilunda i media

 

Fastighetstidningen, 14 dec 2017

Parkeringsnorm noll

Krav på p-platser vid bostadsbyggande medför dyra merkostnader. Läs om forskaren, bostadsutvecklaren och planarkitekten som istället vill satsa på inbyggd mobilitet.

Läs mer

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.