Akut hjälp till Ukraina – så kan du bidra

Med anledning av Rysslands pågående invasion av Ukraina kraftsamlar omvärlden för att kunna stötta människor som drabbas av konflikten. Vi stöttar UNCHR och Unicef. Läs här om hur du själv kan bidra.

Nyheter
Foto: Proliska UNHCR Artur Ulianytskyi

Vi på John Mattson, liksom alla andra, följer med förfäran Rysslands pågående invasion av Ukraina. Otroligt många människor drabbas och det som sker är också ett angrepp på demokratin och den fria världen.

Det lidande som det ukrainska folket genomgår är fruktansvärt och går inte att föreställa sig. Många befinner sig redan på flykt inom eller utanför landet, och många fler väntas fly framöver.

Det hoppfulla och positiva är att stora delar av världen är enade i frågan, tydligt visar sitt fördömande och bistår med hjälp.
För oss är det självklart att visa vårt stöd och bidra med hjälp. Vi skänker nu ett ekonomiskt bidrag till Ukraina genom UNHCR och Unicef, två stora och pålitliga organisationer som hjälper människor på plats i Ukraina och på andra platser där ukrainska flyktingar befinner sig. Genom Stiftelsen Akelius Foundations erbjudande dubbleras dessutom alla bidrag som skänks till UNHCR och Unicef under mars månad. Vi har även startat en intern donationskampanj där vi kommer matcha våra medarbetares gåvor genom att skänka motsvarande belopp till UNCHR och Unicef.

Vill du också hjälpa? Här stödjer du enkelt UNHCR:s och Unicefs insatser i Ukraina:
https://lnkd.in/e9g5X65c
https://lnkd.in/e3cxKGFF

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.