John Mattson växer med 36 nya fastigheter i Stockholm

Vi blir majoritetsägare i fastighetsbolagen Hefab och Efib. Därmed utökas vår närvaro i Stockholmsområdet med 36 nya fastigheter.

Nyheter

John Mattson har under våren och sommaren 2021 ingått avtal om förvärv av aktier i fastighetsbolagen Hefab Fastighets AB (Hefab) och Efib Aktiebolag (Efib). Sammantaget har avtal om förvärv ingåtts som innebär att John Mattson kontrollerar 95 procent i Hefab och 99 procent i Efib.

Hefab och Efib har ett fastighetsbestånd med totalt 36 fastigheter på olika platser i Stockholm, bland annat i Bromma, på Östermalm och i Hägersten.

Fastigheterna innehåller i dagsläget 1 200 lägenheter och en del övriga lokaler. I portföljen ingår även två pågående bostadsprojekt i Hägerstensåsen och Högdalen.

– Vi är mycket glada över att ha förvärvat denna unika fastighetsportfölj i Stockholm. Efib och Hefab är två fina byggmästarbolag med ett välskött bestånd och en tradition av långsiktig förvaltning, vilket gör att de passar väl in i vår fastighetsportfölj. John Mattson kommer nu finnas på fler attraktiva delmarknader, såsom Bromma och Hägersten, och förvärvet medför även intressanta projektmöjligheter, kommenterar John Mattsons avgående vd Siv Malmgren.

Hefab äger, förvaltar och utvecklar bostäder, kommersiella lokaler, samhällsfastigheter och kontor i Storstockholm. Bolaget ägs delvis av Efib.

Mer finansiell information om förvärvet hittar du här.

Läs mer

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.