Vårt största solcellsprojekt är i gång!

Boende, Nyheter
John_mattson_solcellsprojekt_byggnad_larsberg_tegel_tak_fasad_solceller

Vi är stolta över att kunna meddela att vårt största solcellsprojekt hittills är i full gång! Totalt 460 solpaneler installeras på sju av våra hus i Larsberg på Lidingö, som bidrar till vårt mål att skapa fler hållbara energikällor.

Framsteg mot klimatmål

Första etappen av projektet närmar sig slutförandet och i början av juli kommer sju av våra hus i Larsberg att ha totalt 460 solpaneler installerade. Initiativet är en del av vår långsiktiga plan för att reducera energiförbrukningen, skapa hållbara energikällor och därmed bidra till en bättre miljö.

Vi har sedan 2023 en långsiktig plan för att minska inköpt energi med 25 procent fram till 2026. Denna treårsplan, omfattar både reducering av våra byggnaders energianvändning och införande av hållbara energikällor.

Solcellernas effekt och energieffektiviseringar

Solcellerna i Larsberg förväntas producera cirka 180 000 kWh el årligen, varav egenanvändningen motsvarar drygt 70 procent.

Vi arbetar också aktivt med olika typer av energieffektiviseringar såsom uppvärmningssystem och energiuppföljningssystem som hjälper oss att övervaka energiförbrukning och solcellsproduktion.

Framtida planer och miljömål

Under 2024 planerar vi att installera ytterligare en solcellsanläggning i Larsberg för att producera egen klimatvänlig el. Vi fortsätter att arbeta efter Parisavtalet och strävar efter att vara en god aktör som bidrar till en bättre miljö.

 

Läs mer om hur vi arbetar med hållbarhet här!

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.