Vi etablerar oss i Stockholms stad

Sedan juli 2020 äger vi tre tomträtter i det expansiva Slakthusområdet i Stockholms stad. Här planerar vi för att bygga nya bostäder.

Nyheter
Här i det expansiva Slakthusområdet tillträder vi tre tomträtter i juli 2020.

Vi har avtalat om att förvärva tre tomträtter om totalt cirka 6 800 kvadratmeter uthyrbar yta i Stockholms stad. Tomterna är i dag fullt uthyrt till olika hyresgäster med ett årligt hyresvärde om cirka 4,8 miljoner kronor. Säljarens bolag blir kvar i området som största hyresgäst.

Tomträtterna är belägna i ett attraktivt läge i det expansiva Slakthusområdet, i anslutning till den blivande tunnelbaneuppgången i området. På tomträtterna planerar vi att utveckla nya bostäder och arbetsplatser. Den nya detaljplanen beräknas vinna laga kraft under 2022.

Förvärvet är en del i bolagets tillväxtstrategi att etablera oss i fler kommuner i Stockholmsregionen, i lägen med bra utvecklingsmöjligheter och goda kommunikationer. Vår affärspartner La Terre är en fastighetsutvecklare som sedan tidigare driver projekt i Slakthusområdet.

– Projektet passar väl in i bolagets tillväxtstrategi och Slakthusområdet är ett spännande område med stor potential. Vi ser fram emot att utveckla fastigheterna i enlighet med våra strategier och att samarbeta med Stockholms stad, säger Siv Malmgren, vd John Mattson.

Slakthusområdet är under omvandling från industriområde till en levande stadsdel där bostäder, arbetsplatser, handel och service samverkar med nya parker och torg. Totalt planeras för tusentals nya bostäder och arbetsplatser samt nya skolor.

Förvärvet sker genom bolagsaffär och finansieras genom en kombination av banklån och egna medel. Säljare är Mårtenssons partiaffär AB. Tillträde sker under juli 2020.

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.