Hammarby sjöstad – Bo granne med Södermalm och Hammarby sjö

Hammarby sjöstad växte fram mellan 1990-talet och 2020 och är en av de nyare stadsdelarna i Stockholm. Stadsdelen ligger i södra delen av Stockholm och gränsar till bland annat Södermalm, Sickla och Henriksdal. Här finns många restauranger, trevliga kaféer och vackra naturområden.

Området

Våra hyresrätter: 110 st
Restid till T-Centralen: 20 min
Närmsta park och naturområde: Lumaparken och Sickla Park
Skolor i området: Sjöstadsskolan & Kulturama

Våra adresser i Hammarby sjöstad:

Korphoppsgatan 10-18
Hammarby allé 94-102

Våra bostäder i Hammarby sjöstad

hyresratt_johanneshov

Antal rum

1-5 rum och kök

hyresratt_johanneshov

Storlek

38-115 kvm

hyresratt_johanneshov

Restid till T-centralen

Cirka 20 minuter

Vi tillhandahåller 110 lägenheter i Hammarby sjöstad

I Hammarby sjöstad äger vi en fastighet på Korphoppsgatan 10-18 och Hammarby Allé 94-102 med totalt 110 lägenheter, 3 lokaler och 49 parkeringsplatser.

Är du intresserad av en lägenhet i Hammarby sjöstad? Våra lägenheter förmedlas via bostadsförmedingen i Stockholm.

Nära till vatten och Stockholms innerstad

Hammarby sjöstad som vi känner det idag byggdes i etapper mellan år 1994 och 2020, men ortsnamnet Hammarby kan härledas ända tillbaka till Järnåldern. Första gången det omnämns i skrift är faktiskt så tidigt som i början av 1300-talet.

Till en början byggdes bostäderna i Hammarby sjöstad med en förhoppning om att lägenheterna skulle fungera som OS-by under sommar-OS i Stockholm 2004, innan permanenta boende skulle flytta in. Trots att det inte blev ett OS i Stockholm fortsatte byggandet och bostadsområdet växte fram. Idag finns det 12 700 bostäder i området och gott om både butiker och restauranger.

Området har flera trevliga parker i närheten och om du blir sugen på lite mer storstadskänsla kan du enkelt promenera in till Södermalm och njuta av allt som Stockholms innerstads södra sida har att erbjuda.

20 minuter från T-centralen

Tvärbanan stannar på fyra ställen i Hammarby Sjöstad där den närmaste hållplatsen till våra bostäder är Luma. Från Luma kan du enkelt ta tvärbanan till Gullmarsplan och där byta till tunnelbanans gröna linje för att åka vidare till Stockholm City, en resa som tar totalt ca 20 minuter. Det går även bussar in till Stockholm innerstad och en båt från Lumabryggan till Nybrokajen.

Hammarby sjöstad är området för dig som vill kunna njuta av lugnet som kommer med att bo nära vattnet och samtidigt ha nära till storstad och ett brett utbud av restauranger och butiker.

 

Bor du redan hos oss i Hammarby sjöstad? 

Börja prenumerera på våra nyhetsutskick och få alla händelser till din mejl.

Anmäl dig här

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.