Larsberg 3×3 Basket Challenge

Larsberg 3×3 Basket Challenge – vår egen streetbasketturnering

 

Gatusporten 3×3 basketboll har kommit till Larsberg för att stanna. Sedan 2018 anordnar vi turneringen Larsberg 3×3 Basket Challenge i samarbete med Lidingö Basket.
Den senaste turneringen ägde rum den 7 september 2019. Här kan du läsa mer om turneringen.

Foton: Anders Tillgren

Om turneringen

Larsberg 3×3 Basket Challenge arrangeras av John Mattson Fastighets AB i samarbete med Lidingö Basket samt Lidingö stad och är öppen för alla som är intresserade av basket, oavsett erfarenhet.

Evenemanget är helt kostnadsfritt för både publiken och deltagare i den öppna klassen.

Turneringen varvar matcher mellan professionella spelare och glada amatörer. Ett lag består av minst tre spelare, helst med en eller två avbytare. Varje lag är garanterat att få spela minst tre matcher. En match pågår i 10 minuter eller först till 12 poäng.

Vad är 3×3 basket?

Man skulle kunna kalla 3×3 för basket i sin renaste form. Sporten kommer från den streetbasket som spelas spontant på garageuppfarter, skolgårdar och i parker över hela världen. Spelet har genom åren professionaliserats men är ändå överraskande enkelt – allt som krävs är en korg och tre spelare i varje lag.

Vem får vara med?

3×3 är en sport för alla. Matcherna är max 10 minuter långa. Det viktigaste är att du tycker att basket är kul eller att du är sugen på att prova på, om du är nybörjare.