Larsberg 3×3 Basket Challenge

Välkommen till Larsbergs andra turnering i 3×3 Basket

Gatusporten 3×3 basketboll har kommit till Larsberg för att stanna.
Lördagen den 7 september är du välkommen till en fartfylld turnering i sporten som sedan 2017 till och med är en OS-gren.

Vill du vara med? Mer information och anmälan kommer inom kort.

Foton: Anders Tillgren

Om turneringen

Larsberg 3×3 Basket Challenge äger rum lördagen den 7 september 2019 i Larsbergs centrum på Lidingö.

Turneringen arrangeras av John Mattson Fastighets AB i samarbete med Lidingö Basket samt Lidingö stad och är öppen för alla som är intresserade av basket, oavsett erfarenhet.

Evenemanget är helt kostnadsfritt för både publiken och deltagare i den öppna klassen.

Fullständigt program presenteras inom kort.

Vad är 3×3 basket?

Man skulle kunna kalla 3×3 för basket i sin renaste form. Sporten kommer från den streetbasket som spelas spontant på garageuppfarter, skolgårdar och i parker över hela världen. Spelet har genom åren professionaliserats men är ändå överraskande enkelt – allt som krävs är en korg och tre spelare i varje lag.

Vem får vara med?

3×3 är en sport för alla. Matcherna är max 10 minuter långa. Det viktigaste är att du tycker att basket är kul eller att du är sugen på att prova på, om du är nybörjare.

Missa ingen info

Följ evenemanget på Facebook så missar du inga nyheter, tips och annan uppladdning inför turneringen. Använd länken nedan till turneringens Facebook-sida och klicka på ”intresserad” så får du alla uppdateringar om evenemanget direkt i ditt flöde.

Följ eventet på Facebook