Vi etablerar oss i Nacka

John Mattson har tecknat avtal om att förvärva en fastighet i Nacka. Därmed är vi snart etablerade i en fjärde kommun.

Nyheter

Under våren tillträder vi fastigheten Sicklaön 37:46, belägen vid kajkanten i Finnboda, Nacka. Här finns idag en kontorsbyggnad från 1920-talet med cirka 1 400 uthyrbara kvadratmeter. Fastigheten har även en byggrätt där vi planerar att utveckla bostäder. Säljare är SLG international AB. 

– Det är roligt att vi nu även har etablerat oss i Nacka, en kommun där vi gärna vill fortsätta att växa, säger Siv Malmgren, vd John Mattson. 

I anslutning till Finnboda ligger Henriksdal, ett av Nackas utvecklingsområden. Här planeras för upp till 1 900 nya bostäder samt övriga verksamheter. Totalt inom visionen för Nacka kommun är målet att 14 000 nya bostäder och 10 000 arbetsplatser ska stå klara 2030. Nacka blir en viktig knutpunkt för kollektivtrafiken då tre nya tunnelbanestationer kommer att byggas i Sickla, Järla och Nacka Forum i samband med den stora tunnelbaneutbyggnad som pågår i Stockholm. 

– Vi ser mycket fram emot att utveckla den här fina och historiska platsen i enlighet med våra strategier och att samarbeta med Nacka kommun, kommenterar Daniel Fornbrandt, affärsutvecklingschef på John Mattson. 

John Mattson tillträder fastigheten Sicklaön 37:46 den 29 april 2021.  

 

 

Det hus som idag finns på fastigheten byggdes då varven hade en expansiv period efter första världskrigets orosår. Huset användes ursprungligen som affärs- och ritkontor för anrika Finnboda Varfs AB. Området där fastigheten ingår är en del av riksintresset för kulturmiljövården. 

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.