Lägenhetsförmedling

John Mattson har cirka 2 200 hyreslägenheter. Lägenheter som blir lediga söks genom Stockholms Bostadsförmedling. Du som redan har ett förstahandskontrakt hos oss har i vissa fall möjlighet att byta lägenhet inom beståndet. Läs mer nedan.


Bostadsförmedlingen förmedlar våra lägenheter

Sedan 2014 är det Bostadsförmedlingen i Stockholm som sköter John Mattsons lägenhetsförmedling. De allra flesta lediga lägenheter har du alltså chans att få om du står i Bostadsförmedlingens kö. Ibland erbjuder vi lediga lägenheter till dig som redan bor hos oss. Dessa publiceras löpande på Mina Sidor.

Parkering och förråd

Lediga fordonsplatser och förråd hittar du på Mina sidor.
Du kan registrera dig som ny sökande även fast du inte bor hos John Mattson.

Mina Sidor

Krav för att bo hos oss

Våra hyreskontrakt förmedlas enligt samma urvalsregler som Bostadsförmedlingen Stockholm. Det betyder att alla är välkomna att bo hos oss. Men för att bli godkänd och få ett hyreskontrakt hos John Mattson måste du bland annat uppfylla nedanstående krav:

  • Du ska ha fyllt 18 år och får inte ha någon annan permanent bostad.
  • Din totala årsinkomst brutto ska uppgå till lägst tre gånger årshyran.
  • Betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden får inte förekomma.
  • Du, eller ett ombud, bör se lägenheten innan kontrakt skrivs.
  • Förmedling av de lägenheter som förmedlas via Bostadsförmedlingen sker strikt via kötid. Inget företräde sker för boende i andrahandskontrakt eller korttidskontrakt.

Vi förbehåller oss rätten att inhämta boendereferenser och att göra individuella bedömningar.

Byten för dig som redan bor hos oss

För att du som bor hos oss ska ha en chans att byta inom beståndet, lägger vi då och då ut lägenheter internt på Mina sidor. Dessa kan du endast söka om du redan har ett förstahandskontrakt hos oss. Gå till Mina sidor för att se vilka lägenheter som ligger ute just nu.

I vissa fall erbjuds lägenheter till hyresgäster med kortare kötid om de bor i orenoverade lägenheter. På så sätt kan vi hålla tempot i uppgraderingen av hela vårt bestånd och erbjuda bostäder med modern standard till våra befintliga hyresgäster. I filmen här intill kan du se hur våra totalrenoverade lägenheter ser ut.

John Mattsons egen kö har upphört

John Mattson har inte längre en egen kö, den togs bort 2014.