Grilla säkert i sommar

Soliga sommardagar vill många äta ute i det gröna. Samtidigt är risken för eldsvåda så hög i det torra vädret att länsstyrelsen utfärdat eldningsförbud. Här är några saker som är viktiga att tänka på om du vill grilla utanför din bostad.

Att grilla är trevligt och hör sommaren till. Men under riktigt torra väderperioder ökar brandrisken avsevärt. Innan du sätter igång med matlagningen ute i det fria ber vi dig därför att följa vår checklista.

  •  Kontrollera först och främst att det inte råder eldningsförbud. Vid eldningsförbud får du inte använda engångsgrillar.
  • Hos John Mattson får du bara använda elgrill om du vill grilla på balkongen.
  • Följ grillens bruksanvisning.
  • Grillen ska stå på ett plant och helst obrännbart underlag minst en meter från brännbara väggar, buskage eller parasoll. Ett parasoll eller tält övertänds snabbt om det börjar brinna.
  • Lämna aldrig grillen utan tillsyn. Kontrollera hela tiden att eventuella gnistor som sprids slocknar.
  • Ha alltid vatten eller en brandsläckare till hands för att kunna släcka en eventuell brand.
  • Om det börjar brinna, ring 112 och larma räddningstjänsten.

Brandskyddsföreningen har tagit fram fler tips och råd för grillning och eldning utomhus.   Den broschyren kan du ladda ner genom att klicka här eller på bilden.

 

Mer att läsa

Visa mer >
John Mattsons logotyp tillsammans med logotyper för Facebook och Instagram.
14 Aug, 2018

Följ oss på Facebook och Instagram

Använder du sociala medier? Det gör vi också! På Facebook och Instagram får du snabb information om evenemang andra händelser i våra områden. Här kan du följa oss. > Läs mer
Besökare till John Mattsons utomhusbio sitter i gräset framför bioduken.
13 Aug, 2018

Utomhusbio i Larsberg är tillbaka!

För andra året i rad anordnar John Mattson utomhusbio i samarbete med Lidingö stad. Sommarbion i det gröna är ett av John Mattsons event som syftar till att skapa möten både mellan husen och över generationsgränserna. > Läs mer
Porträtt av kommissarie Fredrik Wallén.
08 Aug, 2018

”Vårda engagemanget för det egna området”

KRÖNIKA Ju fler som föregår med gott exempel, desto bättre blir tryggheten i ett bostadsområde. Det menar Lidingös kommissarie Fredrik Wallén. I den här gästkrönikan slår han ett slag för den kollektiva styrkan i trygghetsarbetet. > Läs mer