Så håller du värmen i din lägenhet

Boende, Nyheter

Så fungerar värmen

Inomhusmiljön i din lägenhet ska självklart vara behaglig året runt. Du som är hyresgäst hos oss bor i ett hus med självreglerande värmesystem. När det automatiska värmesystemet jobbar på som vanligt ska inomhustemperaturen ligga kring cirka 20 grader. Temperaturen varierar något uppåt och nedåt beroende på väderomslag. Innan värmesystemet hinner skapa och skicka ut ny värme känner du av dessa temperaturskillnader.

Här kommer fem tips för behaglig inomhusvärme under höst/vintern

 

Säkraste sättet att mäta själv

Inomhustemperaturen mäter man bäst med en helt vanlig rumstermometer placerad på en meters höjd från golvet, mitt i rummet.

Möblera värmeeffektivt

Ställ inte möbler precis framför elementen i lägenheten, och täck inte över dem med textil. Det kan räcka att en gardin täcker över termostaten, eller att teven står för nära den för att mätningen ska påverkas på ett felaktigt sätt. Lämna dörrar mellan rummen öppna eller på glänt för att få en jämn värmecirkulation i hela lägenheten.

Låt värmen flöda!

Låt elementens reglage vara uppskruvade så långt det går. Termostaten slår själv av och på sig för att behålla en inomhustemperatur på cirka 20 grader.

Svalare på golvet

John Mattsons värmesystem håller cirka 20 grader varm lufttemperatur. Temperaturen på golvet kan vara något lägre. Känns det kallt på golvet att gå barfota kan det vara en bra idé att skaffa mattor om du inte vill använda tofflor eller strumpor inomhus.

Vädra snabbt

Vädra i max fem minuter när det är kallt ute. Vädrar du längre tar det längre tid för värmen att komma ikapp igen.

Läs mer om värme och ventilation här! 

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.