Tips på hur du kan minska elförbrukningen

Boende, Nyheter

 

Energisituationen i Sverige och Europa är för närvarande allvarligt ansträngd. Priset på både el och fjärrvärme är högt och kan komma att stiga ytterligare. Tillsammans kan vi förbättra situationen genom att minska energiförbrukningen. Det höga elpriset är en stor utmaning för många, men genom att använda mindre hushållsel kan du spara pengar. När efterfrågan på el minskar sjunker också priset. Vi på John Mattson arbetar aktivt med att fortsätta effektivisera våra anläggningar, gå igenom våra värmesystem och lufta element för att säkerhetsställa onödiga driftstopp. Vi arbetar även med energibesparande åtgärder såsom belysning, uppvärmning och ventilation.

Här hittar du några tips på hur du kan bidra till att minska elförbrukningen:

  1. Kör inte halvtomma disk- och tvättmaskiner. En halvtom tvättmaskin drar nästan lika mycket energi som en full. En full diskmaskin drar mindre el och vatten än att diska för hand, använd gärna sparprogram!
  2. Vädra smart, öppna några fönster fullt under kort tid.
  3. Släck källare/cykelrum efter dig där det inte finns automatisk belysning.
  4. Koppla ur laddaren till din mobil och dator, laddaren drar el även om det inte sitter något inkopplat. Släck lampan när du lämnar rummet, och använd LED-lampor i stället för halogenlampor.
  5. Duscha istället för att bada – och duscha kortare tid i lägre temperatur.

För mer information klicka här!

 

 

 

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.