Välkommen till U25!

Här hittar du matnyttig information om din lägenhet, huset och ditt bostadsområde.

På din inflyttningsdag

 

Nycklar

Från och med din tillträdesdag kan du hämta ut dina nycklar på vårt kontor på Larsbergsvägen 10. Kom ihåg att ta med dig legitimation när du hämtar ut dina nycklar.

Du får nycklar till förråd och postbox samt tre smarta nycklar till din lägenhet. De smarta nycklarna är programmerade med behörighet att öppna lägenhetsdörr, port, tvättstuga och andra gemensamma utrymmen i huset. Själva skaftet på nyckeln använder du för att låsa upp din lägenhetsdörr. Huvudet på nyckeln lägger du mot en Aptus-läsare för att öppna övriga dörrar i huset.

Kontakta kundtjänst så snart som möjligt om du tappar bort en nyckel så att vi kan spärra den. Du kan även beställa extranycklar via kundtjänst mot en kostnad på 500 kronor.

Parkering under inflyttningen

Din flyttbil ställer du enklast på framsidan av Agavägen 23-34. Där kan du ställa bilen gratis med mycket kort avstånd till huset under din inflyttning. Se de rosa markeringarna på bilden här nedan.

Grafisk karta över närområdet runt U25 med rosa färgmarkeringar vid de ytor där nya hyresgäster enklast kan parkera under inflyttningen i U25.

 

Var rädd om dina saker – fixa hemförsäkring!

Möbler och andra tillhörigheter är lite extra utsatta för skaderisk när de ska flyttas. Hemförsäkring ger ett bra skydd om olyckan skulle vara framme. Du kan teckna hemförsäkring så långt i förväg som du önskar, men du måste teckna försäkringen senast på din inflyttningsdag enligt ditt hyresavtal.

Kom igång med husets tjänster

 

Internet

Internetuppkoppling från Bredband2 ingår i din hyra. Hastigheten är på upp till 700/700 Mbit. Du behöver aktivera anslutningen när du flyttar in. Det gör du antingen från något av nätverksuttagen i din lägenhet, eller från en router som du kopplar till mediaomvandlaren (den vita boxen) i skåpet på väggen i hallen. Du behöver alltså en router med wi-fi för att kunna aktivera anslutningen om du vill kunna använda internet från en surfplatta eller mobiltelefon.

På länken nedan finns en mer detaljerad manual som kan hjälpa dig att komma igång med din uppkoppling. Lyckas du ändå inte aktivera din internetuppkoppling? Ring Bredband2 på telefon 08-447 73 50.

Kom igång med internet

Boka tvättstugan

Tvättstugan i U25 finns på våning 1. Den kan bokas av två personer samtidigt. Du bokar tvättid antingen på den elektroniska bokningstavlan som sitter precis utanför tvättstugan, eller via Mina Sidor. När det är dags att tvätta låser du upp tvättstugan genom att hålla din nyckel mot läsaren på bokningstavlan. Tänk på att du inte kan komma in i tvättstugan när din tvättid är slut.

Sopsortering och återvinning

  • Matsopor läggs i papperspåsar i lägenheten som sedan slängs i underjordsbehållare utanför huset. Papperspåsarna hämtar du i en behållare i barnvagnsrummet på entréplan.
  • Hushållssopor slängs i de underjordsbehållare som är avsedda för det.
  • Avfallssortering – det vill säga sortering av metall, glas, plast etc – görs i lägenheterna. Den närmaste miljöstationen att lämna avfallet på står på Icas parkering.
  • För återvinning av större föremål, brännbara eller miljöfarligt avfall hänvisar vi till återvinningscentralen i Stockby. Elavfall och miljöfarligt avfall kan du lämna in till Lidingö stads miljöbil som stannar till i ditt bostadsområde ungefär varannan månad. Aktuella tider kan du se här på Lidingö stads webbplats.

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.